Langoše

400 g hladké mouky
30 g droždí
špetka cukru
0,2 l mléka
sůl
2 lžíce rozehřátého oleje
1 vejce
mouka na válení těsta
olej na smažení



Langoše – postup přípravy

Mouku nasypeme do mísy, uprostřed uděláme dolík do kterého rozdrobíme kvasnice, přidáme špetku cukru a  trochu vlažného mléka a rozmícháme. Těsto přikryjeme, a když droždí vykyne, přidáme trošku soli, olej, vejce a se zbylým mlékem zpracujeme na nepříliš tuhé, vláčné těsto, které poprášíme moukou, znovu přikryjeme a necháme kynout.

Vykynuté těsto dáme na vál a rozkrájíme na stejnoměrné kousky. Každý trochu rozválíme a pak rukama vytvarujeme na placku, která je uprostřed tenká, ale okraje má silnější. Na velké pánvičce rozehřejeme olej. Langoše vkládáme do horkého oleje a po obou stranách dozlatova osmažíme.

Langoše potíráme česnekem utřeným se solí, který jsme rozmíchali v trošce vody a potřeme kečupem, domácí tatarskou omáčkou, nebo posypeme strouhaným sýrem, příp. cukrem a skořicí.

 


Stáhnout v PDF

Přečteno: 1342x

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.