Květákové placičky

1 větší nebo 2 menší květáky
4 vejce
2 stroužky česneku
strouhanka
sůl
pepř
olej



Květákové placičky – postup přípravy

Květák rozebereme na růžičky, opláchneme a v osolené vodě uvaříme do poloměkka. Necháme vychladnout a poté květák nastrouháme na hrubém struhadle nebo rozšťoucháme šťouchadlem na bramborovou kaši. Žloutky oddělíme od bílků a přidáme je ke květáku společně se strouhankou a prolisovaným česnekem. Strouhanku zapracováváme do květákové hmoty postupně, až nám vznikne požadovaná konzistence. Osolíme, opepříme a důkladně promícháme. K bílkům přidáme špetku soli a vyšleháme tuhý sníh, který opatrně zapracujeme do těsta.

Z těsta tvarujeme placičky, které smažíme z obou stran na rozpáleném oleji do zlatova. Pokud se nám placičky na pánvi rozpadají, přidáme do těsta ještě trochu strouhanky.

Květákové placičky podáváme s bramborovou kaší, zeleninovým salátem nebo čerstvým pečivem. Jsou výborné jak za tepla, tak studené.

 


Stáhnout v PDF

Přečteno: 1937x

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.