Květákové krokety

1 menší květák
5 lžic jemné krupice
2 vejce
strouhanka
sůl
petrželová nať
olej na smažení




Květákové krokety – postup přípravy

Menší kastrol naplníme do poloviny vodou, kterou osolíme a přivedeme do varu. Květák opláchneme ve vlažné vodě a nakrájíme na menší růžičky. Vložíme ho do kastrolu a bez poklice ho uvaříme téměř doměkka. Poté vodu scedíme. Květák necháme na cedníku pořádně okapat a pak ho rychle vložíme zpět do horkého kastrolu. Rozmačkáme ho, posypeme krupicí, promícháme, aby se krupice spařila a necháme přiklopený stát. Jedno vejce ušleháme do pěny, přidáme nasekanou petržel a smícháme s květákem.

Na prkénku posypaném strouhankou uděláme z těsta květákové krokety, obalíme je v druhém rozšlehaném vejci do kterého můžeme přidat trošku mléka, nebo vody, osolíme ho a pak obalíme ve strouhance. Na pánvi rozpálíme olej a květákové krokety v něm ze šech stran osmažíme. Hotové krokety klademe na ubrousek k okapání. Květákové krokety podáváme s vařenými bramborami a tatarskou omáčkou.

 


Stáhnout v PDF

Přečteno: 932x

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.