Květáková roláda

img

Na náplň:

60 g másla
60 g měkkého sýra
25 g čedaru
25 g mouky
0,2 l neslazeného bílého jogurtu
1 svazek řeřichy

Květáková roláda – postup přípravy

Vyložíme pekáč pergamenovým papírem. Uvaříme květák v páře, aby byl měkký, a opláchneme ho pod studenou tekoucí vodou. Rozmačkáme jej na kaši nebo rozmixujeme v mixéru či protlačíme sítem. Našleháme žloutky a přidáme je ke květáku společně s čedarem a měkkým sýrem, špetkou muškátového oříšku, hořčicí, solí a pepřem. Nakonec ušleháme z bílků nepříliš tuhý sníh a vmícháme do směsi. Rozprostřeme směs rovnoměrně do pekáče. V předehřáté troubě ji při teplotě 190°C pečeme dvacet až dvacet pět minut, až se zvedne a získá nazlátlou barvu.

Pokrájíme řeřichu a několik snítek si uschováme na ozdobení. V pánvičce rozpustíme máslo a za stálého míchání řeřichu tři minuty smažíme. Přidáme mouku a jogurt, vše promícháme a smažíme další dvě minuty. Přidáme sýry. Vyklopíme upečenou směs na navlhčený kus látky pokrytý pergamenovým papírem. Odloupneme z vršku papír a minutu necháme unikat páru. Pak upečenou část stočíme do rolády, včetně nového kusu pergamenového papíru.

Květákovou roládu rozbalíme, pokryjeme celý povrch směsí z pánve a zase ji srolujeme. Vložíme ji do pekáče, posypeme zbývajícím sýrem a nechte ještě pět minut péci. Květáková roláda je výtečná i za studena.



Diskuse k článku

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!
Odesláním souhlasíte s pravidly diskuze.