Kuzu kořenový škrob BIO 50g

Cena: 85  
array(0) { }

Firma/Výrobce: Mitoku

Kvalitní rostlinný škrob pro použití v kuchyni

V kuchyni využívaný jako velmi kvalitní škrob. Kuzu je pnoucí rostlina podobná vinnému keři. Jeho kořen je velmi tuhý a má obrovskou sílu, dokáže prorůst i skálou. Škrob získaný z tohoto kořene má významné léčebné učinky.

Použití škrobu KUZU: na zahušťování jídel (běžně jako škrob), pro úpravu omáček a polévek na dezerty a sladká jídla, pro úpravu ovoce a jeho neutralizace

Obsah: 50g

Návody k přípravě: Na jeden šálek tekutiny rozdrťte asi 1–2 lžičky škrobu kuzu, rozpusťte ve studené vodě a poté přidejte do polévek, omáček, pudinků a za stálého a pomalého míchání vařte na mírném plameni dokud nezprůhlední.

Jako doplněk stravy: Lžičku kuzu rozmícháme v trošce studené vody, nalijeme do vařící vody a vaříme za stálého míchání, až se tekutina zprůhlední. Podáváme vlažné 2x - 3x denně, vždy mimo jídlo (půl hodiny před nebo hodinu po jídle).

RECEPTY S KUZU škrobem:

Kuzu krém

Ingredience: 1 šálek studené vody, 1,5 lžíce kuzu, 1 ks umeboshi, 1/2 lžičky čerstvé zázvorové šťávy, 1 lžička shoyu omáčky

Tento omlazovací prostředek je dobré brát 1 hodinu před jídlem, nejlépe ráno, kdy je žaludek prázdný. Podle receptu vyrobíme hustý krém, chceme-li nápoj kuzu, dáme pouze 1 lžičku prášku.

Nejprve v malém hrnku rozpustíme kuzu ve studené vodě. Přidáme umeboshi a za stálého míchání vaříme na mírném ohni. Po chvilce se začnou tvořit po okrajích nádoby bublinky, kuzu zhoustne. Lehce podusíme 1-2 minuty a poté odstavíme. Přidíme zázvorovou šťávu, podle chuti shoyu omáčku a necháme vychladnout

Jablečná šťáva s kuzu

Smíchejte 0,5 šálku vody s 0,5 šálku jablečné šťávy (dejte přednost čerstvě vymačkanému nastrouhanému jablku). Vařte pomalu s 1 čajovou lžičkou rozpuštěného kuzu a stále stejnoměrně míchejte, až směs vytvoří želé. Pak přidejte špetičku soli. 


Kategorie: Mouky, škroby, prášky

trávení, zažívání, žaludek


trávení, zažívání, žaludek



Stáhnout v PDF

Přečteno: 215x

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.