Křupavé zeleninové chipsy

sladké brambory
petržel
mrkev
celer
červená řepa
olivový olej
sůl
pepř
chilli
sušený česnek
cukr


Křupavé zeleninové chipsy – postup přípravy

Zeleninu oloupeme a pomocí škrabky nakrouháme na velmi tenké plátky. Olej smícháme s chilli kořením, solí, pepřem, česnekem a cukrem, můžeme v podstatě použít jakékoliv oblíbené koření či dochucovadlo. Zeleninu vložíme do uzavíratelné nádoby, nalijeme na ni připravenou marinádu a důkladně protřepeme.

Plech vyložíme pečicím papírem a ochucenou zeleninu na něj rovnoměrně rozprostřeme. Pečeme v horkovzdušné troubě prvních 15 minut na 180°C, poté zmírníme na 110°C a pečeme další cca hodinu, občas zeleninu zkontrolujeme a promícháme.

Křupavé zeleninové chipsy jsou vynikající zdravou přílohou v podstatě k čemukoliv, můžeme je konzumovat i samotné jako chuťovku nebo též namáčet do bylinkového či česnekového dipu.

Tip: Nelze se spoléhat na uvedenou dobu pečení, vše závisí na typu trouby, síle zeleninových plátků atd., je třeba si odzkoušet „na vlastní kůži“.

 


Stáhnout v PDF

Přečteno: 8687x

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.