Krémová chřestová polévka

máslo
zelený chřest
cukr
zakysaná smetana
hladká mouka
sůl
bílý pepř




Krémová chřestová polévka – postup přípravy

Omytý chřest rozdělíme na dvě části. Spodní část chřestu oloupeme a společně s hlavičkami uvaříme v osolené a ocukrované vodě. Po uvaření hlavičky vyndáme, spodní část chřestu pokrájíme a vložíme zpět do vody, kde jej rozmixujeme. Polévku dle potřeby zahustíme jíškou vytvořenou z másla a mouky. Pokud je polévka již tak dostatečně hustá, tak nemusíme. Nakonec jemně opepříme bílým pepřem, přilijeme zakysanou smetanu a ozdobíme hlavičkami chřestu. Krémová chřestová polévka se obvykle podává s tmavým nebo bílým pečivem.

Krémová chřestová polévka výtečně chutná i za studena. Je to osvěžující letní pokrm.

 


Stáhnout v PDF

Přečteno: 1026x

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.