Konzervování a zavařování

zav1zav2
Cena: 230  
array(0) { }

Chuť a vůně domácích zavařenin, množství inspirativních receptů...

Kniha ze z edice BIOkuchyně

Dva chlapi v kuchyni a výsledkem je plná spíže chutí a vůní.

Autor: Strawbridgeovi Dick a James

Rok vydání: 2013

ISBN: 978-80-7359-355-1

Každý z nás už si zřejmě někdy pochutnával na domácích zavařeninách a mnozí nostalgicky vzpomínáme na časy, kdy jimi voněla celá babiččina spíž. Proč ale jenom vzpomínat? Co vám brání pustit se do toho také?

S naší knihou se lehce naučíte vyrábět klasické džemy, ale i želé, sušené a kandované ovoce, nakládanou zeleninu, ovocná vína, kečupy a další lahůdky. Kromě toho ještě ušetříte a navíc budou vaše výrobky mnohem zdravější, než ty kupované. Najdete tu také množství výborných a nápaditých receptů, ve kterých své domácí výrobky můžete hned použít.

Ukázka z knihy:

PIKANTNÍ POMERANČOVÁ PŘÍLOHA Kachna a pomeranče se výtečně doplňují, protože nakyslost ovoce ladí s chutí masa. Tento recept přidává ke směsi ještě ocet a činí z něj báječnou přílohu ke studené kachně nebo huse. Na 600 g 5 velkých pomerančů 2 lžíce extra panenského olivového oleje 1 pokrájená velká cibule 2 jablka (například odrůdy Bramley), oloupaná, zbavená jádřinců a pokrájená Semínka z 8 kardamomů 1 lžička černých hořčičných semínek ½ lžičky mletých hřebíčků 150 g světlehnědého třtinového cukru 300 ml jablečného octa Oloupejtepomeranče a kůru pokrájejte na proužky asi 5 mm široké a dejte je stranou. Ostrým nožem zbavte pomeranče bílé kůžičky pod kůrou a rozeberte je na dílky. V hrnci rozehřejte olej a osmažte na něm cibuli doměkka. Přidejte jablka, kardamom a hořčičná semínka a 5 minut všechno poduste. Přidejte do hrnce dílky pomerančů, pomerančovou kůru a zbývající ingredience a duste vše při mírné teplotě 40 minut. Pak všechno vložte do sterilizovaných sklenic a nechte směs vychladnout. Dejte do ledničky, kde směs vydrží až 6 měsíců. Podávejte ke studenému kachnímu nebo husímu masu jako přílohu nebo v sendviči. Potřebujete dílky bez kůry a bílé vrstvy.


Kategorie: Knihy, Tipy na dárky




Stáhnout v PDF

Přečteno: 762x

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.