Knedlíky z tofu

8 starších rohlíků
1 balení tofu
1 - 2 lžíce oleje
1 cibule
4 vejce
0,2 l mléka
6 lžic hrubé mouky
1 lžíce rozpuštěného másla
zelena petrželka, sůl, pepř



Knedlíky z tofu - postup přípravy

Rohlíky nakrájíme na drobné kostičky, stejně tak i tofu. Na pánvi rozpálíme lžíci oleje a na něm osmahneme oloupanou a nadrobno nakrájenou cibulku, dokud nezhnědne. Pak přidáme kostičky tofu. Nakrájené rohlíky dáme do mísy a k nim přidáme osmaženou směs, vše promícháme. Vejce rozšleháme spolu s mlékem a nalijeme na rohlíky. Přidáme mouku, máslo a nasekanou zelenou petrželku. Vše osolíme, opepříme a dobře promícháme.

Těsto na knedlíky z tofu necháme půl hodiny odpočinout. Pak z těsta vytvarujeme zhruba osm kulatých knedlíků, nejlépe mokrýma rukama. Ve velkém hrnci přivedeme k varu osolenou vodu. Do vroucí vody vložíme knedlíky a vaříme cca patnáct až dvacet minut.

Knedlíky z tofu podáváme s dušeným zelím a osmaženou cibulkou, nebo se smetanovým špenátem, případně s dušenou kapustou.

 


Stáhnout v PDF

Přečteno: 557x

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.