Kedlubnové zelí

1 gigant kedlubna nebo 8 malých kedluben
1 cibule
2 lžíce hladké mouky
olej
drcený kmín
sůl
ocet
cukr

Kedlubnové zelí – postup přípravy

Kedlubny oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Cibuli nakrájíme nadrobno, osmahneme na rozehřátém oleji dozlatova, přidáme mouku a vytvoříme jíšku. Do cibulové jíšky přidáme nastrouhané kedlubny, podlijeme trochou vody, přidáme drcený kmín a mírně osolíme. Za občasného míchání vaříme 20 minut a podle potřeby doléváme během vaření vodu.

Kedlubnové zelí nakonec ochutíme octem, osladíme a podle potřeby ještě dosolíme.

Kedlubnové zelí se skvěle hodí téměř ke všem plackám, ale i například k pečeným bramborám, na halušky nebo ke knedlíkům.

Tip: Listy z kedlubny je škoda vyhazovat, neboť obsahují ještě více vitamínu C, vápníku, draslíku a železa než samotná bulva. Proto důkladně omyté listy můžeme nakrájet na jemné proužky a přidat do kedlubnového zelí.

 


Stáhnout v PDF

Přečteno: 3029x

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.