Kedlubnová polévka

2 větší kedlubny
1 mrkev
1 cibule
snítka kopru
1 lžíce másla
1 lžíce hladké mouky
sůl
pepř
zeleninový bujón

Kedlubnová polévka – potup přípravy

Kedlubnu a mrkev oškrábeme, omyjeme a nastrouháme na hrubém struhadle. V hrnci rozehřejeme máslo, osmahneme na něm nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme kedlubny s mrkví a necháme chvíli orestovat. Poprášíme moukou, zamícháme a zalijeme zeleninovým vývarem. Necháme vařit asi 20 minut, přidáme kopr, podle chuti osolíme a opepříme, ještě krátce povaříme a kedlubnová polévka je hotová.

Kedlubnová polévka je lehký dietní pokrm, který můžeme podávat například s čerstvým pečivem.

Tip: na úplný závěr vaření můžeme do kedlubnové polévky zamíchat rozšlehané vejce.

 


Stáhnout v PDF

Přečteno: 2339x

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.