Kedlubnová polévka

2 větší kedlubny
1 mrkev
1 cibule
snítka kopru
1 lžíce másla
1 lžíce hladké mouky
sůl
pepř
zeleninový bujón

Kedlubnová polévka – potup přípravy

Kedlubnu a mrkev oškrábeme, omyjeme a nastrouháme na hrubém struhadle. V hrnci rozehřejeme máslo, osmahneme na něm nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme kedlubny s mrkví a necháme chvíli orestovat. Poprášíme moukou, zamícháme a zalijeme zeleninovým vývarem. Necháme vařit asi 20 minut, přidáme kopr, podle chuti osolíme a opepříme, ještě krátce povaříme a kedlubnová polévka je hotová.

Kedlubnová polévka je lehký dietní pokrm, který můžeme podávat například s čerstvým pečivem.

Tip: na úplný závěr vaření můžeme do kedlubnové polévky zamíchat rozšlehané vejce.


Stáhnout v PDF

Přečteno: 2894x

array(0) { } array(0) { } array(0) { }
Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.

Doporučujeme k tématu

Hmoždíř mramor

Mramorový hmoždíř v lososové barvě

Cena: 230 Kč

Mléčná čokoláda BIO na vaření VIVANI…

BIO mléčná čokoláda je vhodná k přípravě kvalitní polevy na zdobení dortů…

Cena: 94 Kč

Hořec kořen 50g

Surovina pro přípravu bylinného čaje podporuje normální trávení vhodný…

Cena: 70 Kč

Polévka Vigna 120g LeGracie

Polévka s fazolkou mungo a pohankou Po téhle kouzelné fazoli Honza sice až do…

Cena: 29 Kč

Polévka Umbrie 120g LeGracie

Luštěninová polévka po italsku Že se polévkou nenajíte? Že vámi proteče?…

Cena: 29 Kč

Polévka Dolce 120g LeGracie

Jemná zeleninová polévka s jáhlami Polévky LeGracie – to je inspirace z…

Cena: 29 Kč

Pro dodržení zásad pro získání souhlasu koncových uživatelů v EU bychom vás chtěli informovat, že tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte