Kayenský pepř mletý 50g DNM

kayensky-pepr
Cena: 34  
array(0) { }

Firma/Výrobce: DNM Company s.r.o.

Směs mletých chilli papriček

Složeníchilli papričky mleté

Kayenský pepř vzniká mletím specifických odrůd chilli papriček, které byly původně pěstovány v údolí řeky Cayen. Hodně lidí je zmateno českým názvem kayenský pepř a myslí si, že jde o nějaký druh pepře. Bohužel zde kdysi došlo k špatném překladu z angličtiny kde "pepper" lze přeložit jako pepř i paprička a jako překlad byl zvolen nesprávný termín pepř.

Chuť a použití: Jedná se o velmi ostré koření jedinečné chuti. Využívá se v mexické, jihoamerické, indické a asijské kuchyni. Dodá pokrmu výraznější chuti, což můžete ochutnat  v různých pastách, omáčkách, nebo polévkách. Hodí se také k rybě, ale i do vaječných, rýžových a zeleninových specialit. Nejlépe vynikne jeho chuť v pokrmech s třešňovicí a povařeným bílým vínem. Doporučuje se používat místo klasického pepře, je daleko zdravější, nedráždí a neusazuje se na sliznicích. Tento pepř mohou používat i astmatici.

Přimícháte-li trochu kajenského pepře k jiným bylinám, působí jako katalyzátor - to znamená, že spouští reakci ostatních bylin a umocňuje jejich účinek. 

Bez glutamanu, barviv, lepku, soli a konzervantů.

Skladujte v suchu, ať nenavlhne. Ve vzduchotěsné nádobě vydrží celý rok.

Č. šarže a minimální trvanlivost do: jsou uvedeny na etiketě.

Země původu: Indie

Obsah balení: 50g

 

TIP:

Krémový špenátovo-artyčokový dip

Budeme potřebovat: 1 balíček nasekaného špenátu, 400 g nasekaných srdíček artyčoků, 1 balíček smetanového sýra (cca 250g, 2 lžíce zakysané smetany, 1/2 šálku strouhaného parmazánu, 1/2 lžičky česnekové soli, špetka pepře cayenského.

Předehřejte troubu na 200°C. Ve středně velké míse předehřejte jen asi minutku sýr v mikrovlnce, aby změknul. Přidejte špenát, artyčoky, zakysanou smetanu, majonézu a parmazán. Smíchejte vše dohromady a přidejte česnekovou sůl a cayenský pepř, podle chuti.
Celou směs dejte do mísy vhodné do trouby a pečte v troubě asi 20 minut, nebo dokud má horní část křupavou krustičku. Vhodná příloha je lehce křupavý chléb. Nakrájejte si plátky, stříkněte je olivovým olejem a lehce posypte cayenským pepřem. Připečte je do křupava v rozpálené troubě po pomazánce, nebo v toustovači. 


Kategorie: Koření jednodruhové

Bakterie, plísně, viry, Dýchací systém, Krevní oběh, Metabolismus, Trávení


Bakterie, plísně, viry, Dýchací systém, Krevní oběh, Metabolismus, Trávení



Stáhnout v PDF

Přečteno: 266x

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.