Kari karbanátky

330 g červené čočky
1 - 2 řapíkaté celery
1 větší mrkev
1 stroužek česneku
50 g strouhanky
petrželová nať
1 lžíce kari
sůl
pepř
trochu citrónové kůry
olivový olej


Kari karbanátky – postup přípravy

Červenou čočku dáme uvařit na cca 10 minut do vody dokud nezměkne, poté přebytečnou vodu slijeme. Řapíkatý celer nakrájíme na malé kostky a mrkev nastrouháme na hrubém struhadle. Česnek prolisujeme a spolu se zeleninou rychle orestujeme na pánvičce s trochou olivového oleje. Čočku rozdělíme na poloviny, první rozmixujeme (můžeme prolisovat přes síto) na kaši, následně ji smícháme s druhou polovinou čočky a s orestovanou zeleninou. Přidáme kari, nadrobno nasekanou petrželovou nať a citrónovou kůru. Vše opepříme a osolíme.

Do vzniklého těsta postupně vmícháváme strouhanku, dokud není tuhé a tvarovatelné. Z těsta vytvarujeme kari karbanátky, které obalíme ve strouhance a smažíme na olivovém oleji z každé strany, dokud nejsou dozlatova opečené. Kari karbenátky můžeme podávat například s bramborami, nebo s pečivem.


Stáhnout v PDF

Přečteno: 2170x

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.

Doporučujeme k tématu

VEGA BEZ SOLI a glutamanu 100g DNM

Sušená zelenina s kurkumou Kořenící přípravek VEGA je zdravou variantou…

Cena: 58 Kč

Kitchen King Masala 50g DNM

Směs koření na zeleninu Směs koření Kitchen King Masala je určena…

Cena: 52 Kč

Tzatziky 50g DNM

Tzatziky jsou tradiční řecký předkrm. Lze je použít i jako omáčku nebo…

Cena: 43 Kč

Koření řecký salát 20g DNM

Směs bylin, navržená speciálně pro přípravu řeckého salátu z čerstvých…

Cena: 25 Kč

Rozmarýn celý 20g DNM

Rozmarýn je silně aromatické koření svěží vůně a chuti, výborné v…

Cena: 31 Kč

Provensálské koření 20g DNM

Provensálské koření je směs různých sušených bylinek, původně…

Cena: 25 Kč

Pro dodržení zásad pro získání souhlasu koncových uživatelů v EU bychom vás chtěli informovat, že tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte