Kari karbanátky

330 g červené čočky
1 - 2 řapíkaté celery
1 větší mrkev
1 stroužek česneku
50 g strouhanky
petrželová nať
1 lžíce kari
sůl
pepř
trochu citrónové kůry
olivový olej


Kari karbanátky – postup přípravy

Červenou čočku dáme uvařit na cca 10 minut do vody dokud nezměkne, poté přebytečnou vodu slijeme. Řapíkatý celer nakrájíme na malé kostky a mrkev nastrouháme na hrubém struhadle. Česnek prolisujeme a spolu se zeleninou rychle orestujeme na pánvičce s trochou olivového oleje. Čočku rozdělíme na poloviny, první rozmixujeme (můžeme prolisovat přes síto) na kaši, následně ji smícháme s druhou polovinou čočky a s orestovanou zeleninou. Přidáme kari, nadrobno nasekanou petrželovou nať a citrónovou kůru. Vše opepříme a osolíme.

Do vzniklého těsta postupně vmícháváme strouhanku, dokud není tuhé a tvarovatelné. Z těsta vytvarujeme kari karbanátky, které obalíme ve strouhance a smažíme na olivovém oleji z každé strany, dokud nejsou dozlatova opečené. Kari karbenátky můžeme podávat například s bramborami, nebo s pečivem.

 


Stáhnout v PDF

Přečteno: 1848x

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.