Kardamom zrna 50g DNM

kardamom zrna
Cena: 167  
array(0) { }

Firma/Výrobce: DNM Company s.r.o.

Koření do kávy, čaje a na vaření

Složení: kardamom zrna (Fructus sardamomi tot.)

Kardamom patří k nejstaršímu a nejcennějšímu koření světa, hned po šafránu a vanilce. Je vhodný do moučníků, ovocných pokrmů či salátů, pečiva, kávových nápojů a čajových směsí. Chuť kávy a čaje lehce prohloubí a příjemně ochutí.

Kardamom obsahuje mnohé vitamíny, stopové prvky, kyseliny, bílkoviny a éterické oleje. Žvýkáním zrnek kardamomu si lze skvěle osvěžit dech. Ve všech arabských zemích se kardamom přidává do kávy, kde si páni od něj slibují afrodiziační účinky.

Chuť a použití: Má velmi jemné, nasládlé, ostré aroma, ve kterém lze najít směs citronu, kafru a bergamotu. Společně s kurkumou je příbuzný zázvoru a vydatně tak zvýrazňuje chutě slaných i sladkých pokrmů. U nás se nejčastěji používá do sladkého pečiva, jako jsou perníky a koláčky. V malém množství je přidáván také do uzenin. Dokáže také skvěle dochutit steaky, mletá masa a pikantní omáčky. Do jídel se přidává na začátku vaření. Ochutí i luštěniny, rýži a kořenovou zeleninu. Je vynikající i do ovocných kompotů, marinád, vín a likérů. Špetka kardamomu se přidává také do černého čaje nebo kávy. Čaj a kávu pěkně zjemní a ochutí, přidáme–li 3-4 zrnka na šálek. Bývá důležitou součástí směsi koření jako je například kari či garam masala.

Skladujte: na suchém, tmavém, chladnějším místě. Po otevření doporučujeme ucovávat ve vzduchotěsné nádobě. 

 Č. šarže a minimální trvanlivost do: jsou uvedeny na etiketě.

 Země původu: Indie

 Obsah balení: 50g

TIP: Černá káva s kardamomem

Zrnka kardamomu vložíme do vody a necháme třikrát přejít varem. Poté jím zalejeme mletou kávu a přidáme cukr dle chuti. Horké podáváme. Kardamomu použijeme cca 15 zrníček. Můžeme ho též rozdrtit v hmoždíři a přidat přímo do kávy.


Kategorie: Koření jednodruhové

Detoxikace, Krevní oběh, Krk, Kůže, Ledviny, Potence, Stres, Trávení, Únava, Zažívání


Detoxikace, Krevní oběh, Krk, Kůže, Ledviny, Potence, Stres, Trávení, Únava, Zažívání



Stáhnout v PDF

Přečteno: 1034x

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.