Kardamom mletý 50g DNM

116-kardamom-mlety
Cena: 111  
array(0) { }

Firma/Výrobce: DNM Company s.r.o.

Indické koření

Složení: kardamom zrna (Fructus sardamomi pulv.)

Kardamom patří k nejstaršímu a nejcennějšímu koření světa hned po šafránu a vanilce. Je vhodný do moučníků, ovocných pokrmů či salátů, pečiva, kávových nápojů, čajových směsí. Chuť kávy a čaje lehce prohloubí a příjemně ochutí.

Chuť a použití kardamomu: Má velmi jemné, nasládlé, ostré aroma, ve kterém lze najít směs citronu, kafru a bergamotu. Společně s kurkumou je příbuzný zázvoru a vydatně tak zvýrazňuje chutě slaných i sladkých pokrmů. U nás se nejčastěji používá do sladkého pečiva, jako jsou perníky a koláčky. V malém množství je přidáván také do uzenin. Dokáže také skvěle dochutit steaky, mletá masa a pikantní omáčky. Do jídel se přidává na začátku vaření. Ochutí i luštěniny, rýži a kořenovou zeleninu Je vynikající i do ovocných kompotů, marinád, vín a likérů.Špetka kardamomu se přidává také do černého čaje nebo kávy. Bývá důležitou součástí směsi koření jako je například kari či garam masala.

Skladujte: na suchém, tmavém, chladnějším místě. Po otevření doporučujeme ucovávat ve vzduchotěsné nádobě.

Č. šarže a minimální trvanlivost do: jsou uvedeny na etiketě.

Země původu: Indie

Obsah balení: 50g

 

TIP: Jemná buchta s kardamomem

Budeme potřebovat: 3 skleničky mouky, 200 gramů másla, 200 gramů cukrů, 4 vejce, 1 sklenice mléka, 1 lžička kardamomu, 1 lžička prášku do pečiva, 1 lžíce citronové šťávy, vanilkový cukr.

Měkké máslo utřeme s vejci a cukrem do pěny. Přidáme mouku promíchanou s práškem do pečiva a kardamomem a při zpracovávání průběžně doléváme mléko. Do hotového těsta vmícháme citronovou šťávu. Vymažeme si pekáček či oblíbenou formu tukem a vysypeme hrubou moukou nebo strouhankou. Těsto přeložíme do formy a dáme do trouby rozpálené na sto osmdesát stupňů, kde se buchta peče přibližně šedesát minut. Podáváme posypanou moučkovým cukrem.


Kategorie: Koření jednodruhové




Stáhnout v PDF

Přečteno: 137x

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.