Karamelový krém

1 ks kondenzovaného mléka slazeného
1 ks kondenzovaného mléka neslazeného 
vanilkový lusk
4 vejce
100 g cukru
trocha másla



Karamelový krém – postup přípravy

V rendlíku necháme rozpustit cukr a za občasného zamíchání ho necháme zkaramelizovat. S mícháním to nesmíme přehánět, cukr by zkrystalizoval. Až bude cukr utavený, karamel nalijeme do připravené dortové formy, kterou vymažeme máslem. V jiném menším hrnci mezi tím smícháme obě mléka s dření s rozříznutým vanilkovým luskem, a ten tam hodíme taky. Vše necháme zahřívat skoro u bodu varu asi 15 minut. Odebereme trochu horkého mléka a rychle ho zamícháme s vejci a ty pak vrátíme zpět k mléku.

Vanilkové mléko přecedíme a nalijeme do formy na karamel. Dortovou formu posadíme do vyššího pekáčku (nebo plechu) a zalijeme horkou vodou (z konvice) asi do půlky výšky formy. Karamelový krém pečeme ve vodní lázni na 170°C 45 - 50 minut. Střed se nemá chvět. Dortík necháme vychladnout a dáme do lednice na minimálně 4 hodiny. Poté opatrně vyklopíme na talíř s vyššími okraji.

 


Stáhnout v PDF

Přečteno: 967x

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.