Jahodový dort

250 g jahod
3 vejce
3 lžíce cukru krupice
3 lžíce vody
6 lžic hrubé mouky
120 g rybízové marmelády
2 balení želé
kypřicí prášek do pečiva

 

 

 

Jahodový dort – postup přípravy

Do misky dáme vejce, cukr a vodu a vše šleháme tak dlouho, až vznikne hladká pěna. Poté postupně do šlehané hmoty přidáváme mouku a prášek do pečiva. Směs nalijeme do dvou tukem vymazaných a moukou vysypaných dortových forem a upečeme dva díly na korpus. Korpus je hotový, jestliže se na špejli, kterou do těsta zastrčíte, nic nelepí. Než se dopeče, omyjeme jahody, rozkrájíme je na poloviny a dáme do lednice vychladit. Upečené korpusy necháme vychladnout. Poté je potřeme rybízovým džemem a položíme na sebe vždy namazanou stranou navrch. Do horní vrstvy džemu klademe těsně vedle sebe půlky jahod.

Připravíme si želatinu podle návodu na obalu: dva sáčky červeného dortového želé rozmícháme v 0,5 l studené vody, přidáme 4 lžíce cukru a želatinu za stálého míchání asi minutu povaříme. Hotovou želatinu průběžně mícháme, dokud není vlažná. Vlažnou želatinou zalijeme jahody a koláč uložíme do lednice. Po ztuhnutí podáváme.

Jahodový dort můžeme ozdobit šlehačkou.

 


Stáhnout v PDF

Přečteno: 1184x

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.