Italská omeleta

1 cibule
1 paprika
1 rajče
1 cuketa
mozzarela
olivy
olivový olej
3 - 4 vejce
sůl
pepř
bazalka nebo provensálské koření


Italská omeleta - postup přípravy

Nejdříve všechnu zeleninu a olivy omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Na pánev nalijeme pár kapek olivového oleje a zesklovatíme na něm cibuli. Po chvilce přidáme papriky, po pár minutkách cuketu a jako poslední rajčata s olivami. Posypeme trochou soli a dle chuti i pepřem.

V misce si rozklepneme vajíčka, osolíme, opepříme a rozmícháme, můžeme přidat i trochu mléka, aby hmoty na zalití bylo více. Vajíčka nalijeme na pánev, kde se pokusíme všechnu zeleninu polít. Na mírném plameni necháme vajíčka ztuhnout. Mezitím posypeme omeletu nastrouhanou mozzarelou a bazalkou (nebo provensálským kořením).

Při přesunování na talíř se vám možná nepodaří přesunout italská omeleta vcelku a vznikne vám jakýsi trhanec, ale to nic nemění na tom, že to bude velmi dobré. Italská omeleta se nakonec ozdobí lístkem bazalky.

Jako příloha je vhodné celozrnné pečivo a nebo si předem uvaříme těstoviny al dente, které smícháme s italskou omeletou ještě před tím, než celou směs zalijeme vaječnou hmotou.

 


Stáhnout v PDF

Přečteno: 1754x

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.