Indický květák

img



Indický květák – postup přípravy

Nejprve si připravíme směs koření. Na pánev do rozpáleného oleje nasypeme asi lžičku od tohoto koření: koriandr, hořčičné semínko, zázvor; a také chilli papričku nakrájenou na malé kousky. Koření dáváme pouze do řádně rozpáleného oleje. Restujeme asi tři minuty, nebo dokud semínka nezačnou praskat a lítat z pánvičky ven. V tuto chvíli přidáme květák, který jsme oprali a rozdělili na malé růžičky. Za občasného zamíchání ho orestujeme asi sedm minut. Přilijeme trochu vody, přidáme nakrájená rajčata a papriku, zamícháme a dusíme do změknutí. Květák v této chvíli bude ještě trochu tvrdý. Po rozdušení s ostatní zeleninou bude akorát.  Nakonec přidáme kurkumu, sůl a koření garam masala. Promícháme, prohodíme a můžeme podávat.

Indický květák nejlépe chutná s indickou plackou páratha, ale můžeme ho podávat i s rýží.



Diskuse k článku

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!
Odesláním souhlasíte s pravidly diskuze.