Hřibová omáčka

350 g hřibů
2 středně velké cibule
150 - 250 ml smetany na vaření
30 g másla
pepř
kmín
sůl
sladká či pálivá paprika



Hřibová omáčka – postup přípravy

Hřiby nejdříve pořádně vyčistíme a poté nakrájíme na tenké plátky. Potom si vezmeme cibuli, nakrájíme ji nahrubo a dáme na pánvičku, na které jsme si předem rozehřáli máslo. Necháme cibuli zesklovatět a na tento základ vložíme připravené houby. Houby nejdříve lehce orestujeme, potom je přelijeme převařenou vodou, která bude spíše teplá než horká, a necháme je dusit, dokud nebudou měkké. Vzniklou směs zalijeme smetanou (množství smetany použijeme podle množství směsi) a necháme asi 10 minut povařit.

Jako poslední krok k vytvoření skvělé hřibové omáčky nám chybí už jenom ji dochutit. Vezmeme si sůl, pepř, kmín a červenou papriku a dochutíme každý podle svého.

Hřibová omáčka se podává s houskovým knedlíkem nebo vařenými brambory.


Stáhnout v PDF

Přečteno: 6892x

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.

Doporučujeme k tématu

VEGA BEZ SOLI a glutamanu 100g DNM

Sušená zelenina s kurkumou Kořenící přípravek VEGA je zdravou variantou…

Cena: 58 Kč

Káva Žaludovka BIO 200g

Čistá žaludová BIO kávovina z pražených žaludů Žaludová káva byla…

Cena: 105 Kč

Hořec kořen 50g

Surovina pro přípravu bylinného čaje podporuje normální trávení vhodný…

Cena: 70 Kč

Kitchen King Masala 50g DNM

Směs koření na zeleninu Směs koření Kitchen King Masala je určena…

Cena: 52 Kč

Tzatziky 50g DNM

Tzatziky jsou tradiční řecký předkrm. Lze je použít i jako omáčku nebo…

Cena: 43 Kč

Koření řecký salát 20g DNM

Směs bylin, navržená speciálně pro přípravu řeckého salátu z čerstvých…

Cena: 25 Kč

Rozmarýn celý 20g DNM

Rozmarýn je silně aromatické koření svěží vůně a chuti, výborné v…

Cena: 31 Kč