Hřibová omáčka

350 g hřibů
2 středně velké cibule
150 - 250 ml smetany na vaření
30 g másla
pepř
kmín
sůl
sladká či pálivá paprika



Hřibová omáčka – postup přípravy

Hřiby nejdříve pořádně vyčistíme a poté nakrájíme na tenké plátky. Potom si vezmeme cibuli, nakrájíme ji nahrubo a dáme na pánvičku, na které jsme si předem rozehřáli máslo. Necháme cibuli zesklovatět a na tento základ vložíme připravené houby. Houby nejdříve lehce orestujeme, potom je přelijeme převařenou vodou, která bude spíše teplá než horká, a necháme je dusit, dokud nebudou měkké. Vzniklou směs zalijeme smetanou (množství smetany použijeme podle množství směsi) a necháme asi 10 minut povařit.

Jako poslední krok k vytvoření skvělé hřibové omáčky nám chybí už jenom ji dochutit. Vezmeme si sůl, pepř, kmín a červenou papriku a dochutíme každý podle svého.

Hřibová omáčka se podává s houskovým knedlíkem nebo vařenými brambory.

 


Stáhnout v PDF

Přečteno: 6542x

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.