Hrachová polévka

olej
cibule
česnek
hrách
hladká mouka
zeleninový vývar nebo bujón
sůl
pepř
majoránka
orestovaná houska



Hrachová polévka – postup přípravy

Hrách vložíme do osolené vody a vaříme doměkka. Část hrachu vyjmeme a rozmixujeme na kaši. Rozmixovaný hrách vrátíme zpět k uvařenému hrachu a promícháme. Podle požadované hustoty polévky zředíme vodou či rozmixujeme více hrachu. Na pánvi rozehřejeme olej, orestujeme najemno nakrájenou cibulku do zlatova a zasypeme troškou mouky. Takto vytvořenou jíšku vložíme do hrachové polévky a promícháme.

Přidáme česnek, sůl, pepř, majoránku a krátce povaříme. Před servírováním osmahneme na troše oleje na kostky nakrájenou housku dozlatova. Hrachová polévka se podává posypaná osmahlou houskou, chuť ještě vylepší čerstvá majoránka.

Po hrachové polévce je lépe podávat nějaké lehčí jídlo, pro svou hutnost a sytost se může podávat i jako hlavní chod.

 


Stáhnout v PDF

Přečteno: 6151x

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.