Hrachová kaše

350 g suchého hrachu
máslo
2 cibule
zeleninový vývar
hladká mouka
majoránka
mletý pepř
sůl
vejce natvrdo
kyselá okurka


Hrachová kaše – postup přípravy

Přebraný a opraný hrách namočíme přes noc do vody, aby nabobtnal a trochu změknul. Na másle osmahneme 1 cibuli nakrájenou nadrobno, přidáme hrách i s vodou, ve které byl namočený, a zalijeme trochou zeleninového vývaru. Chceme-li eliminovat nadýmavé účinky hrachu, nahradíme veškerou vodu vývarem. Zakryté pokličkou vaříme hrách do měkka a poté rozmixujeme nebo prolisujeme přes síto.

Ve větším hrnci rozehřejeme máslo, zaprášíme hladkou moukou a mícháme, dokud máslo nepřestane bublat (přibližně půl minuty). K takto připravené jíšce přidáme rozmixovanou hrachovou kaši. Podle toho, jak chceme kaši hustou, přidáme ještě zeleninový vývar (část můžeme nahradit mlékem pro zjemnění chuti). Osolíme, opepříme a podusíme, na závěr dochutíme majoránkou.

Hrachová kaše se podává jako hlavní jídlo posypaná osmaženou cibulkou, s vejcem natvrdo a kyselou okurkou.


Stáhnout v PDF

Přečteno: 2630x

array(0) { } array(0) { } array(0) { }
Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.

Doporučujeme k tématu

Hmoždíř mramor

Mramorový hmoždíř v lososové barvě

Cena: 230 Kč

Amarant BIO 200g Wolfberry

Amarant je vynikající bezlepková potravina Výborně se hodí jako alternativa…

Cena: 65 Kč

Mléčná čokoláda BIO na vaření VIVANI…

BIO mléčná čokoláda je vhodná k přípravě kvalitní polevy na zdobení dortů…

Cena: 94 Kč

Polévka Dolce 120g LeGracie

Jemná zeleninová polévka s jáhlami Polévky LeGracie – to je inspirace z…

Cena: 29 Kč

Rýže mléčná bílá BIO 500g

Kulatozrnná bílá rýže loupaná v BIO kvalitě Tato mléčná rýže snadno…

Cena: 49 Kč

Kukuřice na popcorn BIO 250g

Kukuřice na popcorn v BIO kvalitě bez genetické modifikace z kontrolovaného…

Cena: 31 Kč

Pro dodržení zásad pro získání souhlasu koncových uživatelů v EU bychom vás chtěli informovat, že tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte