Houbový kuba

200 g ječných krup
300 g  pravých hřibů
1 středně velká cibule
2 - 3 stroužky česneku
majoránka
mletý pepř
sůl
vepřové sádlo
voda



Houbový kuba – postup přípravy

Ječné kroupy několikrát za sebou propláchneme teplou vodou. Kroupy pak scedíme a dáme do středně velkého pekáče. Zalijeme je čistou teplou vodou asi 2,5 centimetru nad kroupy, přidáme k nim 2 plné lžíce sádla, osolíme je a dusíme na 180 stupňů v troubě asi 45 - 60 minut, mezitím je dvakrát promícháme. Na vepřovém sádle v hlubší pánvičce orestujeme cibuli, kterou jsme oloupali a nakrájeli nadrobno. Přidáme na plátky nakrájené očištěné hřiby (houby můžeme použít sušené, mražené či čerstvé, ale ne nakládané), dusíme do měkka, okořeníme solí a mletým pepřem.

Směs pak přidáme ke kroupám a vše dochutíme majoránkou a prolisovaným česnekem. Vše promícháme a zapečeme spolu v troubě asi ještě 15 minut. Houbový kuba se podává s kyselou okurkou.

 


Stáhnout v PDF

Přečteno: 1863x

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Vepřové sádlo ve vegetariánském receptu?!!! Čím jej nejlépe nahradit?

Hloupost, že?:D

Dělám kubu veganského....Dávám kokosový olej, nebo slunečnicový ještě lépe.

Hlavně né palmový.Jednou jsem sem napsala pravdu o tom, jak se získává a příspěvek mi byl smazán.Tak snad se to nebude opakovat. ;)

Na tomhle serveru bych cenzuru pravdy nečekala.Škoda.

Tak ať chutná ;)

Dobrý den paní Ivo, příspěvky mažeme pouze pokud obsahují odkazy na jiné weby nebo reklamu, popř.jsou urážející apod. Váš příspěvek něco z toho obsahoval, proto byl smazán. Palmový olej už ani nemáme v nabídce. Vepřové sádlo v receptu si samozřejmě každý může nahradit tukem, který on sám používá.

Děkuji za reakci. :)

Mám radost, že jste jej stáhli z nabídky.
Máte pravdu.Příspěvek obsahoval odkaz na obrázek ze zákulisí palmáče.

… všechny příspěvky