Houbové lasagne

1 balení lasagní
1 velká cuketa
200 g hříbků
3 lžíce másla
3 lžíce špaldové mouky
4 lžíce olivového oleje
1 cibule
2 stroužky česneku
0,5 l nízkotučného mléka
150 g sýra


Houbové lasagne – postup přípravy

Nejprve si připravíme bešamel. Ve větší pánvi s vyšším okrajem rozpustíme na co nejmenším plameni máslo, pak vsypeme mouku a prudce mícháme. Mouka by měla jen zlehka zezlátnout. Vlijeme mléko a vše důkladně promícháme, dobře to jde metličkou. Za stálého míchání vaříme, dokud bešamel nezhoustne. Trvá to zhruba čtvrt hodiny.

Mezitím rozpálíme ve větším kastrolu olivový olej, zprudka na něm osmahneme oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli a česnek, přihodíme na kostičky nakrájenou cuketu a očištěné nakrájené hříbky. Opékáme doměkka. Pak přidáme koření podle chuti a dusíme dalších dvacet minut. Troubu předehřejeme na 180°C a vrhneme se na vrstvení.

Pekáček vymažeme máslem, na dno vlijeme část bešamelu, poklademe listy lasagní (suché, nevařené), na ně dáme část směsi, lasagne, bešamel, lasagne, směs… a skončíme bešamelem. Pečeme dvacet pět minut dozlatova.

Houbové lasagne posypeme na závěr pečení sýrem.

 


Stáhnout v PDF

Přečteno: 1536x

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.