Houbová čalamáda

1800 g hub
500 g barevných paprik
500 g cibule
750 ml sladkého kečupu
150 ml oleje
1 ks rajčatového protlaku
150 g cukru, 30 g soli
100 ml vody
10 kuliček nového koření
10 hřebíčků
6 bobkových listů
200 ml octa
10 kuliček celého pepře

Houbová čalamáda – postup přípravy

Zbyly vám houby a vy už nevíte co s nimi? Určitě zkuste tuhle výbornou čalamádu. Nejprve si houby musíme pořádně očistit a zbavit je všech nečistot z lesa. Nakrájíme je na kostičky a povaříme je přibližně 30 minut. Poté je scedíme. Očistíme si papriky a cibule a oboje nakrájíme na kostičky. Vezmeme si cukr, vodu, sůl, nové koření, hřebíček, bobkový list, ocet a celý pepř a vše chvíli povaříme v hrnci. Všechno potom smícháme dohromady ve větším hrnci. Nakrájené a uvařené houby, nakrájenou cibuli s paprikou, rajčatový protlak, olej, kečup i nálev. Houbová čalamáda se pak už jenom promíchá a ihned se plní do předem vyvařených zavařovacích sklenic. Nakonec stačí jenom sklenice sterilovat asi 10 – 15 minut.

Houbová čalamáda je výborná s čerstvým pečivem nebo jako příloha k masu.

 


Stáhnout v PDF

Přečteno: 2976x

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.