Hořčičné semínko černé mini 50g DNM

Cena: 29  
array(0) { }

Firma/Výrobce: DNM Company s.r.o.

Indické koření

Složení:  hořčičné semínko černé celé (mustum ardens=palčivý mošt, hořící víno)

Hořčice patří mezi staletí používaná koření. Užívají se celá semena, pomletý prášek, drcená semena, pasta i olej. Je součástí téměř všech chuťově výrazných jídel a běžně používaným kořením v indické kuchyni. Osmažením v oleji získávají jemnější oříškovou příchuť, a pokud jí přidáte na konci vaření uchovává si si svou ostrou chuť příznačnou jen pro hořčici. 

Chuť a použití: Celá semena se používají zejména při konzervaci zeleniny (zelí, červená řepa, okurky) a hub, při přípravě čalamád a pickles, k marinování, k výrobě majonézy, omáček a salátů, Lze je použít i při přípravě základů pokrmů na oleji (pod těstoviny, rýži).
Nasypeme-li trochu černých hořčičných semínek do horké koupele, žíly na povrchu těla se můžou roztáhnout, čímž se v nich sníží krevní tlak a uleví od bolesti. Při bolestech zubů se může rozžvýkat několik semen a vyplivnout je nebo také kloktat odvar. Nehodí se při zánětech žaludku.

Skladujte na suchém a chladném místě, po otevření doporučujeme uchovávat ve vzduchotěsné nádobě.

Číslo šarže a minimální trvanlivost do: jsou uvedeny na etiketě.

Země původu: Indie

Obsah balení: 50 g


Kategorie: Koření jednodruhové, Ořechy, semínka, houby

Dýchací systém, Krevní tlak, Ledviny, Paraziti, Plíce, Trávení, Zuby, ústa


Dýchací systém, Krevní tlak, Ledviny, Paraziti, Plíce, Trávení, Zuby, ústa



Stáhnout v PDF

Přečteno: 167x

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.