Hlíva ústřičná s bramborami

hlíva ústřičná cca 300 g
3 stroužky česneku
hladká mouka
olej
brambory
1 - 2 lžíce másla
pažitka
cibulka
kysaná smetana
měkký tvaroh
jarní cibulka
petržel
sůl, pepř

Hlíva ústřičná s bramborami - postup přípravy

Kloboučky hlívy ústřičné omyjeme ve studené vodě a osušíme je jemně papírovou utěrkou. Česnek rozdrtíme lisem a smícháme se solí (nebo nejlépe namačkáme nožem a utřeme se solí) a potřeme jím dolní stranu kloboučků. Hlívu ústřičnou s česnekem obalíme v hladké mouce a osmažíme na pánvi v rozpáleném olivovém oleji.

Brambory uvaříme ve slupce, poté je oloupeme a pokrájíme na plátky. Na pánvičce rozpustíme máslo, na něm orestujeme cibulku nakrájenou nadrobno a brambory. Necháme osmahnout. Nakonec k bramborám přidáme pažitku.

Místo tatarské omáčky vyrobíme osvěžující dip – smícháme trochu tvarohu a kysané smetany, přidáme nadrobno nasekanou zelenou část jarní cibulky, petržel a pažitku, osolíme a opepříme, dochutíme bylinkovým kořením. Hlíva ústřičná s bramborami je velmi chutné a zdravé jídlo.

 


Stáhnout v PDF

Přečteno: 1442x

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.