Hermelínová pomazánka

2 vejce natvrdo
50 g majonézy
1 celý hermelín
50 g taveného sýra
100 g cibule
sůl
pepř
mléko



Hermelínová pomazánka – postup přípravy

Do vody dáme vařit vajíčka. Po uvaření natvrdo je zbavíme skořápky a nakrájíme je nadrobno. Dále si nadrobno nakrájíme cibuli (100 g = přibližně jedna menší cibule) a hermelín. Místo hermelínu můžeme použít některý jiný měkký sýr, nebo i několik druhů sýrů. Vše smícháme dohromady, přidáme měkký sýr a majonézu (majonézy můžeme dát podle chuti, klidně i více než 50 g), trochu osolíme, opepříme a pokud se nám bude zdát, že směs nemá správnou „mazací“ konzistenci, přidáme podle potřeby mléko.

Hermelínová pomazánka se podává namazaná na čerstvé pečivo jako lehká večeře, či jako rychlá pomazánka na jednohubky při nečekané návštěvě.

 


Stáhnout v PDF

Přečteno: 3176x

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.