Hermelínová pomazánka

2 vejce natvrdo
50 g majonézy
1 celý hermelín
50 g taveného sýra
100 g cibule
sůl
pepř
mléko



Hermelínová pomazánka – postup přípravy

Do vody dáme vařit vajíčka. Po uvaření natvrdo je zbavíme skořápky a nakrájíme je nadrobno. Dále si nadrobno nakrájíme cibuli (100 g = přibližně jedna menší cibule) a hermelín. Místo hermelínu můžeme použít některý jiný měkký sýr, nebo i několik druhů sýrů. Vše smícháme dohromady, přidáme měkký sýr a majonézu (majonézy můžeme dát podle chuti, klidně i více než 50 g), trochu osolíme, opepříme a pokud se nám bude zdát, že směs nemá správnou „mazací“ konzistenci, přidáme podle potřeby mléko.

Hermelínová pomazánka se podává namazaná na čerstvé pečivo jako lehká večeře, či jako rychlá pomazánka na jednohubky při nečekané návštěvě.


Stáhnout v PDF

Přečteno: 3609x

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.

Doporučujeme k tématu

VEGA BEZ SOLI a glutamanu 100g DNM

Sušená zelenina s kurkumou Kořenící přípravek VEGA je zdravou variantou…

Cena: 58 Kč

Kitchen King Masala 50g DNM

Směs koření na zeleninu Směs koření Kitchen King Masala je určena…

Cena: 52 Kč

Tzatziky 50g DNM

Tzatziky jsou tradiční řecký předkrm. Lze je použít i jako omáčku nebo…

Cena: 43 Kč

Koření řecký salát 20g DNM

Směs bylin, navržená speciálně pro přípravu řeckého salátu z čerstvých…

Cena: 25 Kč

Rozmarýn celý 20g DNM

Rozmarýn je silně aromatické koření svěží vůně a chuti, výborné v…

Cena: 31 Kč

Provensálské koření 20g DNM

Provensálské koření je směs různých sušených bylinek, původně…

Cena: 25 Kč

Pro dodržení zásad pro získání souhlasu koncových uživatelů v EU bychom vás chtěli informovat, že tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte