Hermelín v listovém těstě

1 listové těsto
hladká mouka
6 x 100 g hermelín
2 lžíce hořčice
2 lžíce kečupu
2 stroužky česneku
1 vejce
sůl
pepř
koření na pizzu
cuketa


Hermelín v listovém těstě – postup přípravy

Listové těsto si vyválíme na pomoučněném válu na obdélník. Ten rozdělíme na 6 stejných částí. V misce smícháme hořčici, kečup a prolisovaný oloupaný česnek.

Doprostřed každého čtverce listového těsta rozetřeme trochu této směsi a posypeme kořením na pizzu. Poté položíme doprostřed hermelín. Na hermelín položíme na tenké plátky, nebo na drobné kostičky nakrájenou oškrábanou cuketu, posypeme solí a kořením. Hermelín zabalíme do bochánku a povrch hermelínu v listovém těstě potřeme rozšlehaným vajíčkem. Dáme do předehřáté trouby zapéct, než listové těsto zezlátne. Pečeme na 180 - 200°C.

Hermelín v listovém těstě podáváme s pečivem nebo zeleninovým salátem a případně nějakou omáčkou či dipem. Hermelín v listovém těstě se dá jíst i studený, třeba jako předkrm.


Stáhnout v PDF

Přečteno: 2627x

array(0) { } array(0) { } array(0) { }
Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.

Doporučujeme k tématu

MAHA NARAYANA olej 750ml

MAHA NARAYANA olej 750 ml, Link Naturals Products Masážní olej dle ájurvédské…

Cena: 999 Kč

Tarika ajurvédský noční olej se…

Omlazující ájurvédská směs olejů se šafránem, cedrem, kurkumou  Pro…

Cena: 788 Kč

Tarika ajurvédský noční olej s růží…

ÁJURVÉDSKÝ KRÁLOVSKÝ NOČNÍ OLEJ S RŮŽÍ pro obličej, krk a dekolt Pro…

Cena: 488 Kč

Tarika ajurvédský noční olej s kadidlem…

Omlazující směs olejů Pro obličej, krk a dekolt. Pro všechny typy pleti nad 16…

Cena: 348 Kč

Hmoždíř mramor

Mramorový hmoždíř v lososové barvě

Cena: 230 Kč

Arganový olej BIO 100ml Wolfberry

Výživný olej na pleť, vlasy, nehty, na opalování Arganový pleťový olej BIO…

Cena: 255 Kč

Pro dodržení zásad pro získání souhlasu koncových uživatelů v EU bychom vás chtěli informovat, že tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte