Hermelín v listovém těstě

1 listové těsto
hladká mouka
6 x 100 g hermelín
2 lžíce hořčice
2 lžíce kečupu
2 stroužky česneku
1 vejce
sůl
pepř
koření na pizzu
cuketa


Hermelín v listovém těstě – postup přípravy

Listové těsto si vyválíme na pomoučněném válu na obdélník. Ten rozdělíme na 6 stejných částí. V misce smícháme hořčici, kečup a prolisovaný oloupaný česnek.

Doprostřed každého čtverce listového těsta rozetřeme trochu této směsi a posypeme kořením na pizzu. Poté položíme doprostřed hermelín. Na hermelín položíme na tenké plátky, nebo na drobné kostičky nakrájenou oškrábanou cuketu, posypeme solí a kořením. Hermelín zabalíme do bochánku a povrch hermelínu v listovém těstě potřeme rozšlehaným vajíčkem. Dáme do předehřáté trouby zapéct, než listové těsto zezlátne. Pečeme na 180 - 200°C.

Hermelín v listovém těstě podáváme s pečivem nebo zeleninovým salátem a případně nějakou omáčkou či dipem. Hermelín v listovém těstě se dá jíst i studený, třeba jako předkrm.

 


Stáhnout v PDF

Přečteno: 2201x

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.