Guláš z hlívy ústřičné

2 větší cibule
1000 g hlívy ústřičné
olej
celozrnná mouka pšeničná přesátá
česnek
sůl
pepř
sladká paprika
majoránka
trochu mleté feferonky


Guláš z hlívy – postup přípravy

Nejprve rozehřejeme olej ve větším hrnci se silnějším dnem, na rozpálený olej dáme cibuli oloupanou a nakrájenou na kolečka a je důležité ji osmahnout do jemně hněda. Hlívu ústřičnou očistíme, lehce opereme a nakrájíme na menší proužky dlouhé cca čtyři centimetry. Na cibuli pak vložíme nakrájenou hlívu, chvilku ji mícháme na ohni, pak přisypeme sůl a papriku – opravdu dost papriky – minimálně čtyři lžíce.

Hlívu ústřičnou s paprikou necháme chvilku prosmahnout a poprášíme ji moukou, podle citu, ale také minimálně čtyři lžíce mouky (dle potřeby lze dodat více), kterou řádně vmícháme do hlívy. Vše zalijeme horkou vodou, opepříme, přisypeme jemně mĺetou feferonku, česnek a rozdrcenou majoránku a vaříme tak dlouho, dokud není guláš z hlívy ústřičné hustý a tmavý.

Guláš z hlívy ústřičné podáváme s houskovým knedlíkem, chlebem nebo těstovinami, a můžeme jej ozdobit trochou zakysané smetany.

 


Stáhnout v PDF

Přečteno: 4371x

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.