Grilovaná zelenina s orientálním dresingem

2 mrkve
1 menší dýně
2 brambory
2 cukety
2 cibule
2 lžíce olivového oleje

Dresing:
2 lžíce kvalitní sójové omáčky
1 lžíce bílého octa
2 lžíce omáčky z černých fazolí
½ chilli papričky
1 lžička čerstvého zázvoru

Grilovaná zelenina s orientálním dresingem – postup přípravy

Zeleninu oloupeme, dýni a cuketu zbavíme semínek, omyjeme a nakrájíme na plátky cca 0,5 cm tlusté, mrkev na tenčí kolečka, cibuli a brambory na měsíčky. Vše potřeme olivovým olejem a na rozehřátém grilu grilujeme z obou stran do zlatova.

Dresing si připravíme smícháním sójové omáčky, octa, omáčky z černých fazolí, chilli papričky nasekané nadrobno a nastrouhaného zázvoru. Grilovaná zelenina se před podáváním pokape orientálním dresingem a posype nasekanou pažitkou.

Grilovaná zelenina s orientálním dresingem je ideální na letní dny jako lehký salát nebo podávaná s kukuřičnými plackami jako hlavní jídlo.

 


Stáhnout v PDF

Přečteno: 739x

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.