GARAM MASALA 50g DNM

Cena: 55  
array(0) { }

Firma/Výrobce: DNM Company s.r.o.

Směs do zeleninových a luštěninových jídel

Směs koření Garam Masala je určena především pro přípravu zeleninových a luštěninových pokrmů. Tato velmi aromatická směs koření a černého pepře se do pokrmů přidává až na konci, aby se co nejvíce zachovala její jedinečná chuť.

Složení: v různém poměru: římský kmín, černý pepř, koriandr, kardamom zrna, hřebíček, pískavice, sušený zázvor, kmín, muškátový oříšek, muškátový květ.

Chuť a použití: Garam znamená "horká" masala znamená "směs koření". Přičemž "horká" zde nemusí nutně odkazovat na ten druh horka, který si spojujeme s chilli papričkami, ale na to, že koření se nejprve opeče a pak teprve dál zpracuje. Je typická pro svou pikantní až ostrou chuť a tvoří základ mnoha indických jídel a indických kari. Je též známé pod názvem "koření pěti vůní". Liší se podle regionu. Celé koření Garam Masala se nejdříve opeče na tuku a pak se teprve přidávají ostatní ingredience (cibulka, maso, rajčata..) Mleté koření garam masala nelze takto použít, protože by se na rozpáleném tuku rychle spálilo.
Tuto směs lze použít v masitých i vegetariánských pokrmech, protože je výborná do mletého masa, na grilovaná a rožněná masa, na minutky, kuřata i na ryby. Použít ji můžeme také k dochucení rýže, luštěnin a omáček. Výborná je na mleté maso, musaku, karbanátky, na domácí paštiku, sekanou apod. V Indii se používá s velkou oblivou i k ochucení jogurtu. Směs koření Garam masala je v současnosti jedním z nejprodávanějších koření indické kuchyně.
Může obsahovat stopy ořechů a sezamu.

Skladujte na suchém a chladném místě. Po otevření doporučujeme uchovávat ve vzduchotěsné nádobě.

Země původu: Indie

Obsah balení: 50g

 


Kategorie: Koření směsi

Trávení


Trávení



Stáhnout v PDF

Přečteno: 210x

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.