Fazolové lusky na smetaně

1 balení mražených fazolových lusků
½ cibule
1 zakysaná smetana
4 lžíce hladké mouky
1 bobkový list
4 kuličky nového koření
5 kuliček černého pepře
sůl
cukr
ocet
olej


Fazolové lusky na smetaně – postup přípravy

Rozehřejeme si trochu oleje a dáme na něj zpěnit nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme fazolové lusky, necháme povolit, ochutíme bobkovým listem, novým kořením a celým pepřem, zalijeme vodou (asi 2 dl) a fazolky vaříme do poloměkka.

V hrnku smícháme zakysanou smetanu s moukou do hladka (můžeme mírně zředit vodou) a za stálého míchání přidáme k fazolovým luskům. Povaříme dalších cca 10 minut na mírném ohni. Osolíme, mírně osladíme, dochutíme trochou octa. Místo octa můžeme použít citrónovou šťávu.

Fazolové lusky na smetaně podáváme s vařenými bramborami s kmínem a natvrdo uvařeným vejcem nebo volským okem.

Tip: Místo zakysané smetany můžeme použít smetanu na vaření, fazolové lusky budou poté sladší.

 


Stáhnout v PDF

Přečteno: 4382x

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.