Fazole na kyselo

400 g bílých fazolí
250 ml fazolového vývaru
1 cibule
60 g másla
40 g hladké mouky
ocet
černý mletý pepř
sůl



Fazole na kyselo – postup přípravy

Nejprve si fazole přebereme, pak je propereme a necháme je namočené přes noc ve studené vodě tak, aby vody nebylo moc a fazole v ní byly tak akorát potopené. Druhý den je vezmeme a v té samé vodě je uvaříme doměkka. Pak fazole scedíme, přebytečný vývar odlijeme a necháme si jenom tolik, kolik budeme nadále potřebovat (250 ml).

V kastrolu si rozehřejeme máslo, přidáme nakrájenou cibulku a mícháme, dokud se nezpění. Zaprášíme ji moukou a tím vytvoříme světlou jíšku, kterou zředíme vývarem z fazolí. Stále mícháme a necháme povařit. Poté do jíšky vmícháme scezené fazole, osolíme, opepříme, okyselíme octem a necháme přejít varem. Fazole na kyselo podáváme buď s bramborem, nebo s chlebem.

 


Stáhnout v PDF

Přečteno: 10290x

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.