Elektrický mlýnek na obilí INDUSTRY Waldner Biotech

industry knihadoprava zdarma
Cena: 39980  
array(0) { }

Firma/Výrobce: Waldner Biotech

Profesionální elektrický kamenný mlýnek z borovice

Elektrický kamenný mlýnek Industry pro profesionály od firmy Waldner Biotech je vyrobený z masivu borovice. Silný motor poskytuje více výkonu ke kvalitnímu mletí obilí.

Elektrický mlýnek Industry Waldner Biotech pro profesionály s průmyslovým motorem překoná vaše očekávání. Ve standardní výbavě všechelektrických mlýnků Waldner Biotech je pojistka proti přehřátí. Můžete proto využít výkon tohoto přístroje naplno, bez obavy poškození motoru. Mlecí kameny jsou samoostřící, není potřeba žádná dodatečná provozní údržba.

Elektrický mlýnek Industry Waldner Biotech pro profesionály stačí postavit na stabilní a vodorovnou plochu a nastavit jemnost mletí (uvolníte jistící šroub a otáčením násypky nastavíte požadovanou hrubost, poté opět zajistíte šroubem). Během krátké chvilky pomelete obilí na kvalitní mouku plnou minerálních látek a vlákniny.
Výkon a výsledek mletí obilí závisí na vlastnostech mletého materiálu. Čím sušší je materiál, tím vyšší je výkon a jemnost mletí.

Parametry produktu elektrický mlýnek na obilí Waldner Biotech INDUSTRY

Název parametru Hodnota parametru
Rozměry: 54 x 32 x 32 cm
Hmotnost: 24 kg
Typ dřeva: borovice
Mlecí kameny: korund a keramika
Mlecí výkon: 240 g/m
Kapacita násypky: 3 0000g
Prodloužená záruka: 36 měsíců
Průměr mlecího kamene: 15 cm
Výkon: 900 W
Napětí: 230 V


Možnosti použití mlýnku na obilí:

Obilí: špalda, pšenice, proso, žito, kukuřice, rýže, cizrna atd.: jemné až hrubé mletí
Obilí a semena: oves, sójové boby, fazole atd.: středně jemné až hrubé mletí
Koření a sůl: fenykl, kmín, koriandr, mořská sůl atd.: jemné až hrubé mletí (s příměsí obilí) 

Kamenné mlýnky nejsou vhodné na mletí olejnatých semen: slunečnice, sezam, lněné semínko, mák apod.

Výhody kamenných mlýnků Waldner Biotech

  • Větší mlýnské kameny

Tzn. můžete mlít více zrní, aniž by se zahřívalo a navíc s většími kameny umelete jemnější mouku. Tato vlastnost patří k nejdůležitějším parametrům našich mlýnků.

  • Silnější motory

Poskytují více výkonu ke kvalitnímu mletí obilí.

  • Masivní dřevo

Naše mlýnky jsou vyrobeny výhradně z masivního dřeva. Ostatní používají překližku apod. Lepená dřeva se pro přírodní produkty a mletí obilínedoporučují.

  • Certifikace

Všechny naše mlýnky získaly náročné "TÜV" certifikáty, které garantují vysokou kvalitu našich produktů. Dalším certifikátem je "potravinářský certifikát". "AGES" (The Agency for Health and Alimentation Protection) testovala naše mlýnky, a všechny úspěšně prošly.

  • Bezpečnost

Mlýnky Waldner Biotech obsahují řadu "dětských" ochranných mechanizmů. V neposlední řadě také mají v motoru pojistku proti přetížení.

Výhody domácího kamenného mlýnku

Pokud jste opravdu labužníci nebo nadšenci do zdravé výživy - nejlepší cestou je koupě domácího kamenného mlýnku na obilí, díky kterému získáte kdykoli celozrnnou mouku zaručeně čerstvou a dokonce umletou mezi kameny. Taková čerstvě umletá mouka krásně voní, skvěle chutná a jsou v ní zachovány všechny živiny i kvalitní nenasycené mastné kyseliny. A můžete si umlít jakoukoli mouku: špaldovou, žitnou, pohankovou, kamutovou, pšeničnou nebo třeba rýžovou.

Celé zrno obsahuje 3 části:
1. obal neboli otruby - jsou zdrojem prospěšné vlákniny, obsahují i většinu kyseliny fytinové a minerálních látek ( fosfor, draslík, mangan, železo vápník hořčík).
2. moučné jádro - endosperm - je bílý vnitřek, který obsahuje nejvíce bílkovin (zejména lepek), škrob a málo živin.
3. klíček nebo zárodek na hřbetní straně zrna- obsahuje zejména zdravé tuky - tzv. nenasycené mastné kyseliny a v nich rozpuštěné vitamíny. Jsou tam také velmi kvalitní bílkoviny, vitamíny E, B, B1, B6 a enzymy. V klíčku je ukryt zdroj dalšího života, vitamín E je antioxidant, který zabranuje ničení buněk, je důležitý pro zdravou kůži i reprodukční systém.

Bílá versus celozrnná mouka

  • Bílá mouka je oproti celozrnné ochuzena řádově o 60% vápníku, 76% železa, 85% hořčíku, 78% zinku, 77 % vitaminu B1, 80% vitaminu B2, 86% vitaminu E.
  • Celé zrno obsahuje tzv. polysacharidy neboli složité cukry, které se uvolňují do krve pomalu a postupně během celého zažívání. Díky tomu máme stálou hladinu krevního cukru. Někdy se tomu říká i tak, že k nám díky složitým cukrům putuje stálý příliv harmonické energie. Oproti tomu jednoduché cukry z bílé mouky se vstřebává hned na počátku zažívacího traktu přímo do krve, proto se zvýší cukr v krvi najednou. V tu chvíli musí slinivka vyplavit inzulín, který zpracuje glukózu a výsledkem je kolísání hladiny cukru v krvi (stejně funguje i trávení bílého cukru) . Může to vést k vyčerpávání slinivky, k častějšímu podráždění ale i k překyselování organizmu. Důsledkem kolísání hladiny krevního cukru může být i kolísání nálad, přecitlivělost, neklid, bolesti hlavy či nespavost.
  • Problém není jen v obsahu vitaminů a minerálních látek. V obilném zrnu je vše dokonale uspořádáno a pokud ho jíme celé, dobře tepelně upravené, pak ho dokážeme dobře strávit a získáme z něj maximum živin. Je to zejména díky spoustě minerálních látek, vitamínů a zejména díky tomu, že klíček obsahuje enzymy, které jsou nutné pro naštěpení škrobu. Pokud ale jíme bílou mouku - tedy namletou škrobnatou část a chybí nám klíček s enzymy důležitými pro štěpení škrobu, pak mouku nedokonale strávíme. Do střev se nám totiž dostane příliš mnoho nenaštěpeného škrobu a lepku. Pokud to děláme velmi často a dlouho, pak nám to může škodit. Nestrávený lepek pak může poškozovat sliznici střeva a mohou se přemnožovat plísně.

Kategorie: Mlýnky, vločkovače




Stáhnout v PDF

Přečteno: 508x

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.