Dýňová polévka

900 g dýně
1 větší cibule
1 mrkev
1 řapíkatý celer
5 šálků vývaru
sůl
1/4 lžičky sušené šalvěje
čerstvě mletý pepř
lžíce másla




Dýňová polévka – postup přípravy

Dýni oloupeme a vyndáme semínka. Dužinu nakrájíme zhruba na centimetrové kostičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky, mrkev a celer oškrábeme a také nakrájíme nadrobno. Na pánvi rozpálíme máslo, na něm osmahneme cibulku, mrkev a celer dokud nezměknou, ale nikoliv zhnědnou. Přidáme dýni nakrájenou na kostičky, 4 šálky zeleninového vývaru, šalvěj, sůl a pepř. Přivedeme rychle k varu pak snížíme teplotu a zakryté vaříme asi 45 minut, nebo než je dýně měkká. Dochutíme dle chuti.

Uvařenou dýňovou hmotu nalijeme do mixéru a rozmixujeme (nebo pečlivě rozmixujeme tyčovým mixérem). Přidáme zbývající šálek vývaru. V případě, že je dýňová polévka příliš hustá, naředíme ji vodou nebo mlékem. Znovu přihřejeme a podáváme. Dýňová polévka se nakonec ozdobí snítkou bylinek.


Stáhnout v PDF

Přečteno: 2969x

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.

Doporučujeme k tématu

Káva Žaludovka BIO 200g

Čistá žaludová BIO kávovina z pražených žaludů Žaludová káva byla…

Cena: 105 Kč

Mléčná čokoláda BIO na vaření VIVANI…

BIO mléčná čokoláda je vhodná k přípravě kvalitní polevy na zdobení dortů…

Cena: 94 Kč

Hořec kořen 50g

Surovina pro přípravu bylinného čaje podporuje normální trávení vhodný…

Cena: 70 Kč

Polévka Vigna 120g LeGracie

Polévka s fazolkou mungo a pohankou Po téhle kouzelné fazoli Honza sice až do…

Cena: 29 Kč

Polévka Umbrie 120g LeGracie

Luštěninová polévka po italsku Že se polévkou nenajíte? Že vámi proteče?…

Cena: 29 Kč

Polévka Dolce 120g LeGracie

Jemná zeleninová polévka s jáhlami Polévky LeGracie – to je inspirace z…

Cena: 29 Kč

Polévka Avena 120g LeGracie

Krémová ovesná polévka Krémové polévky milujeme snad všichni! Jenomže…

Cena: 29 Kč