Dušené kedlubny se smetanou

4 větší kedlubny
250 ml zakysané smetany
30 g másla
1 lžíce hladké mouky
petrželová nať
1 lžíce cukru
1 lžíce octa
sůl
pepř



Dušené kedlubny se smetanou – postup přípravy

Kedlubny oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kostičky. V kastrolu kedlubny osolíme a zalijeme vodou, ve které je povaříme do poloměkka. Vodu scedíme, ke kedlubnám přidáme máslo, které v nich necháme rozpustit a lžíci hladké mouky. Společně krátce opražíme a zalijeme opět vodou. Osladíme, opepříme, případně dosolíme, ochutíme octem a ještě krátce povaříme. Nakonec přidáme zakysanou smetanu a nadrobno nakrájenou petrželovou nať a necháme už jen krátce přejít varem.

Dušené kedlubny podáváme k pečeným nebo vařeným bramborám, hodí se i ke knedlíkům nebo jen tak s pečivem.

Tip: Kedlubnová nať obsahuje mnoho prospěšných látek pro lidské zdraví, proto ji po důkladném omytí můžeme k dušeným kedlubnám také přidat.

 


Stáhnout v PDF

Přečteno: 1671x

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.