Dušená mrkev

250 g mrkve
½ cibule
1 lžička cukru
1 lžíce hladké mouky
1 šálek mléka
máslo
sůl
mletý pepř



Dušená mrkev – postup přípravy

Mrkev očistíme, oloupeme a nakrájíme na kolečka nebo kostičky. Cibuli nakrájíme nadrobno a necháme na rozehřátém másle opéct. Přidáme mrkev a společně s cibulí trochu orestujeme. Podlijeme šálkem vody, osolíme, opepříme, osladíme a dusíme do měkka. V mléce důkladně rozmícháme hladkou mouku tak, aby v ní nebyly hrudky, a přidáme k dušené mrkvi. Za stálého míchání ještě povaříme asi 10 minut, na závěr zjemníme lžičkou másla.

Dušenou mrkev můžeme připravit i trochu jiným způsobem. Na cibuli orestovanou mrkev zaprášíme hladkou moukou, necháme chvilku opražit (jen asi půl minuty), poté podlijeme vodou nebo zeleninovým vývarem, osolíme, opepříme, osladíme a necháme dusit.

Dušená mrkev chutná výborně v kombinaci s vařenými máslem omaštěnými bramborami a sázeným vejcem.


Stáhnout v PDF

Přečteno: 1008x

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.

Doporučujeme k tématu

VEGA BEZ SOLI a glutamanu 100g DNM

Sušená zelenina s kurkumou Kořenící přípravek VEGA je zdravou variantou…

Cena: 58 Kč

Kitchen King Masala 50g DNM

Směs koření na zeleninu Směs koření Kitchen King Masala je určena…

Cena: 52 Kč

Tzatziky 50g DNM

Tzatziky jsou tradiční řecký předkrm. Lze je použít i jako omáčku nebo…

Cena: 43 Kč

Koření řecký salát 20g DNM

Směs bylin, navržená speciálně pro přípravu řeckého salátu z čerstvých…

Cena: 25 Kč

Rozmarýn celý 20g DNM

Rozmarýn je silně aromatické koření svěží vůně a chuti, výborné v…

Cena: 31 Kč

Provensálské koření 20g DNM

Provensálské koření je směs různých sušených bylinek, původně…

Cena: 25 Kč

Pro dodržení zásad pro získání souhlasu koncových uživatelů v EU bychom vás chtěli informovat, že tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte