Domácí rohlíčky

0,3 l mléka
2 lžičky soli
2 polévkové lžíce oleje
400 g hladké mouky
100 g celozrnné mouky
půl pytlíku sušených kvasnic




Domácí rohlíčky – postup přípravy

Ve větší míse smícháme všechny suché přísady, přidáme vlažné mléko a olej. Ze všeho pak vypracujeme hladké těsto a řádně ho prohněteme. Na teplém místě těsto necháme vykynout.

Po vykynutí z těsta motáme housky, stáčíme rohlíčky nebo vytlačujeme bagety, nebo jiné tvary, které nás napadnou. Předehřejeme si troubu na 200°C. Rohlíčky poklademe na plech a necháme ještě chvíli odpočnout. Před pečením pečivo potřeme slanou vodou a můžeme podle libosti posypat hrubou solí, kořením atd. Také je možné rohlíčky třeba naplnit například olivami. Během pečení je dobré pečivo potřít ještě jednou slanou vodou.

Domácí rohlíčky pečeme ve vyhřáté troubě na 200°C, po chvíli teplotu ztlumíme na 180°C. Upečené rohlíčky poznáme tak, že mají krásnou zlatavou barvu a při poklepu na dno se ozývá dutý zvuk.

 


Stáhnout v PDF

Přečteno: 755x

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.