Domácí nutela

1 ks vanilkového cukru
60 g kakaa
1 konzerva slazeného mléka Salko
2 balíčky čokolády na vaření
1 balíček másla





Domácí nutela – postup přípravy

Na dno hrnce, ve kterém budeme vařit čokoládu, si nalijeme trochu vody. Čokoládu si nalámeme na kousky a přidáme do hrnce. Rozehřejeme, přidáme máslo a vše pořádně mícháme, dokud se čokoláda nerozpustí. Poté vmícháme slazené mléko, vanilkový cukr a kakao. Můžeme přidat i lískové oříšky. Ty si oloupeme, očistíme, rozdrtíme nebo rozemeleme na kousky a vmícháme do čokolády. Domácí nutela se pak musí po uvaření jen nechat vychladnout a ztuhnout. Je výborná na chleba, rohlík, nebo samotná jako chuťovka.

Příprava domácí nutely je opravdu jednoduchá a vy tak můžete mít vždy po ruce něco pro mlsné jazýčky.

 


Stáhnout v PDF

Přečteno: 5366x

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Ahojte, tak som to vcera spravil. Pridal som tam naviac skoro cele 200g balenie leskovych orieskov (pomlete,podrvene na co najjemnejsie). Chutou to pripomina skor kakaovu natierku nez nutelu. Tie oriesky tomu pridaju pestrejsiu chut. Inak je to… celý příspěvek