Domácí majonéza a domácí tatarka

Domácí majonéza

150 ml slunečnicového oleje
2 žloutky z čerstvých vajec
šťáva z ½ citrónu
sůl
pepř

Domácí majonéza – postup přípravy

Všechny ingredience vložíme do úzkého vyššího válce nebo sklenice, ponoříme tyčový mixér až na dno, zapneme a velice pomalu mixér táhneme nahoru (asi 5 sekund). Majonéza je hotová, dále ji můžeme dochucovat např. bylinkami, prolisovaným česnekem atd. nebo ji mít jako základ pro domácí tatarskou omáčku.

Domácí tatarka

domácí majonéza (viz výše)
1 lžíce dijonské hořčice
2 nakládané okurky
1 malá cibule
špetka cukru
worchestrová omáčka

Domácí tatarka – postup přípravy

Do připravené domácí majonézy vmícháme hořčici, špetku moučkového cukru, pár kapek worchestru a nadrobno nakrájené okurky a cibuli. Podle chutí můžeme ještě dosolit a dopepřit. Domácí tatarka je o mnoho zdravější než kupovaná a můžeme ji podávat např. ke smaženému sýru či obalované smažené zelenině nebo k pečeným bramborám.

 


Stáhnout v PDF

Přečteno: 11081x

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.