Domácí echinaceová tinktura

echinaceaCo budeme potřebovat?

  • hrst třapatky nachové (echinacea)
  • vysokoprocentní alkohol

Echinaceová tinktura - recept

Na echinaceovou tinkturu použijeme buď sušenou nebo čerstvou echinaceu. Používáme květy, listy i kořen. Ten má nejvíce prospěšných látek zhruba po dvou až třech letech. Celou rostlinu si tedy pokrájíme na menší části a vložíme do uzavíratelné nádoby. Zalijeme vysokoprocentním čirým alkoholem a 4 týdny macerujeme. Každý den krátce protřepeme. Po měsíci tekutinu slijeme a užíváme po lžících na zvýšení imunity.

Echinaceová tinktura - léčivé účinky

Třapatku nachovou neboli echinaceu používali už staří Indiáni. Obsahuje totiž velké množství účinných látek, které podporují činnost bílých krvinek. Bylina je tedy velmi vhodná na zvýšení imunity. Kromě toho má také antibakteriální a protizánětlivé účinky. Kvete růžovo-fialovým květem od července do srpna.


Stáhnout v PDF

Přečteno: 1755x

array(0) { } array(0) { } array(0) { }
Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.

Doporučujeme k tématu

Echinafit® 50ml Dr.Popov

Echinafit® – Echinaceové kapky speciál  je originální tinktura vyrobená…

Cena: 105 Kč

Tinktura z listu ginkgo biloba

Co budeme potřebovat? hrst lístků jinanu dvoulaločného (ginkgo biloba)…

Cena:  Kč

Echinacea kapky 30ml Natures Answer

Holistické bylinné kapky s extraktem, bez alkoholu. Doplněk stravy Holistické…

Cena: 398 Kč

Echinacea nať 50g

Třapatka nachová - surovina pro přípravu bylinného čaje Ecinacea je obvykle…

Cena: 33 Kč

Aromaterapeutické pastilky Máta, Echinacea

Pro přirozenou obranyschopnost organismu Osvěžující pastilky BONNE SANTÉ…

Cena: 43 Kč

ImunoFruitík Gummies, 50+5 gummies

pro podporu imunity s echinaceou, bez barviv a náhradních sladidel  ImunoFruitík…

Cena: 174 Kč

Pro dodržení zásad pro získání souhlasu koncových uživatelů v EU bychom vás chtěli informovat, že tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte