Domácí cibulová tinktura

Co budeme potřebovat?

  • velká cibule
  • vysokoprocentní alkohol

Cibulová tinktura - recept

Cibuli si nakrájíme na drobné kousky a vložíme do uzavíratelné nádoby. Zalijeme čirým alkoholem tak, aby byla cibule úplně ponořená. Necháme 3 týdny macerovat a každý den protřepeme. Poté tekutinu slijeme a cibulovou tinkturu užíváme po kapkách například při nachlazení.

Cibulová tinktura - léčivé účinky

Cibule tvoří základ mnoha pokrmů, které běžně konzumujeme. Také se používá v nejrůznějších světových kuchyních, a proto ji není třeba dlouze vysvětlovat. Cibulová tinktura (i samozřejmě samotná cibule) výborně funguje proti kašli a nachlazení. Dále zlepšuje trávení a pomáhá čistit střeva a žaludek. Zkrátka je to všelék, který můžeme konzumovat čerstvý i upravený.

 


Stáhnout v PDF

Přečteno: 431x

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.