Domácí česneková tinktura

česneková tinkturaCo budeme potřebovat?

  • 4 palice česneku
  • 200 ml bílého vína
  • 200 ml 70% alkoholu

Česneková tinktura - recept

Česnek si nakrájíme na drobné kousky, nebo ho prolisujeme do uzavíratelné nádoby (sklenice nebo zavařovačky). Zalijeme bílým vínem a necháme 30 dní macerovat mimo světlo. Občas láhev protřepeme. Potom do sklenice přidáme alkohol a necháme ještě 24 hodin louhovat. Potom česnekovou tinkturu slijeme a užíváme po kapkách.

Česneková tinktura - léčivé účinky

Česneková tinktura působí jako domácí antibiotikum. Přidat do ní můžeme i zázvor nebo jiné posilující látky. Česnek je všelék, protože má silné dezinfekční a antibakteriální účinky. Používá se jako prevence pro zvýšení imunity a také při nachlazení a celkovém vyčerpání organismu. Česnek setý se sbírá od července do srpna. Na domácí česnekovou tinkturu používáme česnek ze zahrádky nebo si koupíme český česnek u oblíbeného zemědělce.

 


Stáhnout v PDF

Přečteno: 1382x

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.