Hlavička

Živočišná výroba Jaromíra Tatýrka produkuje chutnější a zdravější maso

Přemýšlet nad tím, co jíme, se vyplácí. Nejen, že proces výroby kvalitních potravin je ohleduplnější k přírodě, potraviny s dobrým původem jsou také prospěšnější pro náš organismus. To, že ve většině případů také lépe chutnají, je už jen malým bonusem navíc. Zdravé maso produkuje také živočišná výroba Jaromíra Tatýrka.

Prodej drůbeže a prodej prasat z malých chovů

Znát původ jídla je zvláště důležité právě u masa. Prodej drůbeže nebo prodej prasat z velkochovů je stále velmi rozšířený, maso na pultech v supermarketech pochází ve většině případů právě odsud. Poměrně nízká cena masa je ale vyvážena nedůstojným zacházením se zvířaty, používáním hormonů a antibiotik a dalších nepřirozených zásahů, které se odráží na kvalitě masa a jeho vlivu na lidské tělo. Proto je dobré znát původ masných produktů, které se dostanou na váš talíř. Jednou z cest je nakupovat maso u malých chovatelů. Zemědělcem, který zvířata chová v menším počtu a může se tak zaručit za správný přístup k nim, je také Jaromír Tatýrek. Zaměřuje se především na prodej drůbeže a prodej prasat.

Lepší podmínky zvířat se odráží v kvalitnějším mase

Živočišná výroba je menšího rozsahu než velkochovy. Všem zvířatům je věnována individuálnější péče a jejich podmínky pro život jsou příznivější, ať už se jedná o velikost životního prostoru nebo kvalitní stravu. Jaromír Tatýrek se zaměřuje na chov a prodej drůbeže, konkrétně vykrmených brojlerů, hus, krůt a kachen a také na chov a prodej prasat.

Prodej drůbeže

Domácí ostružinový likér – nejlepší pití na dlouhé večery

Ostružinový likér je jedním z těch alkoholických nápojů, které sice nejsou omamné mírou alkoholu, ale při jejichž vychutnávání v zimě...

celý článek >>

Jak na sušení hub – v troubě, v sušičce, na slunci

Když rostou houby, je radost chodit do lesa a z nasbíraných úlovků vařit voňavé houbové pochoutky. Pokud jste se jich už dostatečně...

celý článek >>

Vyrobte si domácí sýr z tvarohu - i bez syřidla

Na přípravu domácího sýra obvykle potřebujeme použít syřidlo. Tentokrát si ale ukážeme recept na domácí sýr z tvarohu, k jehož přípravě...

celý článek >>

Domácí kefír pro zdravou střevní mikroflóru i zažívání. Vyrobte si ho snadno doma

Kefír je mléčný nápoj podobný jogurtu, jen je o něco kyselejší a lehce perlí na jazyku. Zatímco domácí příprava jogurtu je již...

celý článek >>

Připravte si doma hit našeho mládí: Vanilkový a čokoládový pribináček za 15 minut

Pribináček je takový malý český zázrak. Víte o tom, že pribináček se začal vyrábět po druhé světové válce proto, aby nasytil...

celý článek >>

Znáte kimchi? Korejskou pochoutku se štiplavou vůní musíte ochutnat!

S podzimem přichází doba, kdy je potřeba více chránit svou obranyschopnost, abychom se vyhnuli všem chřipkám a nachlazením. Můžete...

celý článek >>

Usušte si vitamíny na zimu! Připravte si domácí sušená rajčata po italsku

Baví vás středomořská lehká kuchyně? Chtěli byste umět vařit jako Italové? Pak budete potřebovat jednu věc - domácí sušená rajčata....

celý článek >>

Co s bohatou úrodou rybízu? Zachutná vám snadná rybízová šťáva, kterou připravíte za studena

K typické stálici českých zahrádek nepochybně patří rybíz. Jeho červené a černé kuličky dozrávají v červenci a srpnu, kdy se...

celý článek >>

Ořechovka neboli ořechovice patří do každé domácnosti. Čistí žaludek a má antibiotické účinky

Jednou z rostlin, které mají na lidské tělo blahodárný účinek, je ořešák, ze kterého se vyrábí lahodná ořechovka. Nejenže je...

celý článek >>

Černá zmrzlina boduje i letos! Máme pro vás návod, jak si ji vyrobit doma

Černá zmrzlina. Pro jednoho čiré bláznovství, pro druhého gastronomické nebe. Netradiční zmrzlina byla hitem roku 2017, kdy...

celý článek >>

Vyrobte si lahodný domácí řecký jogurt - snadno a rychle!

Pokud patříte mezi jogurto-milce, pak vaší pozornosti určitě neunikl řecký jogurt. Jak název napovídá, pochází z oblasti Balkánu a...

celý článek >>

Konec kupovaných taveňáků! Vyrobte si domácí tavený sýr z poctivého tvarohu

Jste milovníkem sýrů a rádi máte přehled o tom, co jíte? Čerstvý tavený sýr tak, jak vám bude chutnat, si můžete vyrobit doma....

celý článek >>

Domácí lučina lepší než z obchodu. Postačí vám 15 minut

Žervé nebo chcete-li lučina je jemný smetanový sýr, který se výborně hodí jak k podávání nasladko, tak naslano. Z této pochoutky se dají...

celý článek >>

Zapomeňte na kupované jogurty a vyrobte si domácí jogurt

Tento článek navazuje na náš mini seriál, ve kterém se věnujeme domácí výrobě mléčných výrobků. Zatím jsme takhle společně vyzkoušeli...

celý článek >>

Vyrobte si domácí mascarpone! Bude vám stačit smetana a citrón

Rádi si pochutnáváte na tiramisu? Nebo jste snad propadli dortovým krémům z mascarpone? Pak pro vás máme zajímavý návrh. Nekupujte už v...

celý článek >>

Dobrá obranyschopnost a pevné zdraví díky jídlu? Vyzkoušejte recepty z hlívy ústřičné

Hlíva ústřičná je zázračná houba, která nejen dobře chutná, ale má také celou řadu blahodárných účinků na lidské zdraví. Zejména...

celý článek >>

Domácí máslo jako hit posledních týdnů! Finančně se příliš nevyplatí, ale je chutnější než kupované

V posledních týdnech se cena čtvrtkilové kostky másla v obchodech vyšplhala až na 60 korun. Odborníci navíc varují, že před...

celý článek >>

Jak na nachlazení a chřipku? Vyzkoušejte tajnou zbraň našich prababiček - Cibuli a česnek

Sezóna chřipek a nachlazení je zase tady! S tím jak ubývá denní světlo a snižuje se venkovní teplota, naše tělo hůře reaguje na...

celý článek >>

Návod na pěstování hub na zahradě: Pochutnejte si na domácích žampionech nebo zdravé hlívě

Houbaření patří k oblíbeným aktivitám mnoha lidí. Zajít si na procházku do lesa, vyčistit si hlavu a k tomu nasbírat košík hub,...

celý článek >>

Máte velkou ovocnou úrodu? Vyrobte si domácí víno podle vašeho gusta

Když se na zahradě urodí hodně ovoce, je třeba vymyslet, jak jej zpracovat. Část sníte, zbytek uložíte na později, zavaříte či z ovoce...

celý článek >>

Vyzkoušejte nejlepší recepty na švestkový koláč 7x jinak

Švestkový koláč je nepochybně podzimní klasikou. Navíc se dá udělat na mnoho způsobů a švestky v září a říjnu koupíte na každém rohu....

celý článek >>

Recept na pečený čaj 5x jinak: Vyzkoušejte pečený čaj bez cukru nebo pečený čaj z jablek

Pečený čaj znaly už naše babičky. Pak se na něj pro slazené limonády a nejrůznější kombinace kupovaných ovocných čajů na chvíli...

celý článek >>

Pro dodržení zásad pro získání souhlasu koncových uživatelů v EU bychom vás chtěli informovat, že tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte