Hlavička

M.J. Beta - Betaglukany

M.J. Beta se specializuje na přírodní produkty - doplňky stravy s obsahem beta-1,3-D-glukanu.

Beta-1-3-D glukan aneb hlíva ústřičná


Beta 1-3D glukan (betaglukan) je biologický výtažek z medicínské houby hlíva ústřičná (nebo také Hiratake - Pleurotus ostreatus), který je získáván speciální metodou. Při užívání Beta 1-3D glukanu obsaženého v produktech M.J. Beta dochází k obnově přirozeného biorytmu organismu. Jedná se o silný přírodní imunostimulátor, přírodní zdroj vitality a energie a doplňkové řešení zdravotních obtíží. Je vhodný jak pro dospělé, tak pro děti.

Kdy doporučujeme doplňky stravy s Beta-1-3-D glukanem

  • podpora imunity
  • porpoda při léčbě onkologických onemocnění (potlačení negativních projevů ozařování a chemoterapie)
  • potíže s krevním tlakem
  • pro úpravu krevního cukru
  • pro úpravu cholesterolu v krvi
  • pro povzbuzení organismu při dlouhodobém stresu či únavě

Pleuremax - tekutý výtažek z hlívy ústřičné

Jendím z produktů M.J. Beta je tekutý výtažek z hlívy ústřičné - Pleuremax. Speciální technologické postupy uchovávají skvělé nutriční hodnoty této houby a kromě imunostimulátoru Beta-1-3-D glukan obsahuje esenciální aminokyseliny, přírodní lovastatin, minerální látky, celou řadu vitaminů (vitamin C, B1, B2, B3, D). 

Kanadské borůvky: superpotravina, kterou si můžete sami vypěstovat

Chodíte rádi do lesa na borůvky? A co takhle si lahodné ovoce vypěstovat na vlastní zahrádce? Ideálním řešením jsou kanadské borůvky,...

celý článek >>

Mořská řasa - netradiční zelenina plná minerálů

Co se týká jídla, tak v tomto ohledu jsme my Češi celkem konzervativní. Většinou se ošíváme například při představě, jak jíme ústřice či...

celý článek >>

Medvědí česnek – kde ho najít a jak ho použít v kuchyni

Máte rádi chuť česneku, ale vadí vám, když jste po něm cítit? Vyzkoušejte medvědí česnek. Tato cibulovitá rostlina, kterou můžete sebrat...

celý článek >>

Objevte ovocné kouzlo pečeného čaje

Pečený ovocný čaj si možná pamatujete z dětství, kdy jej připravovala Vaše babička, možná o něm ale v tomto článku čtete poprvé. Tak či tak...

celý článek >>

Grilování zeleniny - jak na to a chutné recepty

Při slově grilování si většina lidí představí šťavnatý steak, klobásy či další masité pokrmy. Bylo by však velkou chybou omezovat grilování...

celý článek >>

Raw strava vdechne vašemu tělu zpátky život

Konzumovat potraviny jen v přirozené podobě se zdá být pro mnohé z nás nepředstavitelné. Média jsou plná reklam upřednostňující tradiční...

celý článek >>

Setonův hrnec – vyzkoušejte pravé zálesácké pokrmy připravené v zemi

Chcete si vyzkoušet opravdu zálesácký způsob vaření? Pak zapomeňte na kotlík na ohni nebo opékání špekáčků a využijte tzv. setonův...

celý článek >>

Domácí vývary – zásady přípravy a nejlepší recepty

Zapomeňte na bujóny v kostkách či na sypké polévkové koření s glutamátem. Naučit se připravovat pravý domácí vývar je dovednost, která se...

celý článek >>

Jak vařit v rýžovaru a tipy na nejlepší recepty

Také jste si všimli, že téměř v každém asijském bistru vaří lepší rýži, než se doma daří vařit vám? Pokud jste milovníci rýže a potrpíte...

celý článek >>

Jak si připravit domácí směsi koření

Přemýšlíte, jak v kuchyni kořenit, aby mělo vaše jídlo dokonale vyváženou chuť? Nechte se inspirovat a místo nákupu klasických...

celý článek >>

Kysané zelí – delikatesa, která léčí

Kysané zelí je opravdovou klasikou v české kuchyni. Krom výborné a nezaměnitelné chuti má kysané zelí navíc pozitivní vliv na zdraví díky...

celý článek >>

Seznamte se s exotickým ovocem

V tomto článku se blíže podíváme na některé méně známé druhy exotického ovoce. Banán či kiwi již dnes ochutnal a dobře zná snad každý, co se...

celý článek >>

Chia semínka jako náhrada vajec i pro zahušťování polévek

Ačkoli se chia semínka do popředí zájmu v oblasti zdravé výživy dostaly až poslední dobou, rozhodně nejde o moderní objev. Už před...

celý článek >>

Heřmánek - léčivá rostlina, ze které si můžete snadno připravit čaj, koupel či léčivé masti

Heřmánek je pravděpodobně jedna z nejznámějších bylin, typická pro český venkov a rozkvetlé louky s typickou nezaměnitelnou...

celý článek >>

Topinambury jako moderní a velmi zdravá potravina

Topinambury patří k bylinám, které byly v minulosti hojně pěstované i využívané, ale pak se na ně na delší dobu zapomnělo. V současnosti...

celý článek >>

Chlorella jako mořská řasa nejen pro detoxikaci: Vybírejte ale tu bez přidaných pojiv!

Co se vám vybaví jako první, když se řekne zelené řasy - dovolená u moře nebo sushi? V dnešní době už však není žádnou výjimkou,...

celý článek >>

Zelený mladý ječmen - chutná hrozně, ale obsahuje 4x více vápníku než kravské mléko

Cítíte se často bez energie, jste slabí a padá na vás únava i přesto, že se snažíte nepodceňovat odpočinek? Často podléháte...

celý článek >>

Kokosový olej poslouží jako skvělá maska na vlasy, tělové mléko i tuk na vaření

Kokosový olej a jeho použití je neskutečně všestranné. Využívat ho můžeme nejen v kuchyni jako klasické oleje, ale upotřebení má i...

celý článek >>

Nachystat chutné a zdravé svačiny pro děti není žádná alchymie. Chce to jen cvik!

Zdravá svačina by měla být důležitým stavebním kamenem každého jídelníčku. Zejména u malých dětí může přispět ke správnému vývoji...

celý článek >>