Hlavička

BIOOBCHOD.CZ s.r.o.

Zdravá výživa Bioobchod.cz disponuje nejen e-shopem se zdravými potravinami, ale i 12 kamennými prodejnami v Praze, Brně, Bratislavě, Kladně a východních Čechách. Kromě zdravé výživy zde můžete zakoupit přírodní kosmetiku, ekodrogerii, zdravé dárky atd.

Jak na nachlazení a chřipku? Vyzkoušejte tajnou zbraň našich prababiček - Cibuli a česnek

Sezóna chřipek a nachlazení je zase tady! S tím jak ubývá denní světlo a snižuje se venkovní teplota, naše tělo hůře reaguje na...

celý článek >>

Návod na pěstování hub na zahradě: Pochutnejte si na domácích žampionech nebo zdravé hlívě

Houbaření patří k oblíbeným aktivitám mnoha lidí. Zajít si na procházku do lesa, vyčistit si hlavu a k tomu nasbírat košík hub,...

celý článek >>

Coleus forskohlii – bylinka s neuvěřitelnými účinky

Coleus forskohlii (Plectranthus barbatus) je bylinka, která roste divoce na svazích hor Nepálu, Indie a Thajska. Patří do stejné...

celý článek >>

Chcete zhubnout? Omezte bílý cukr a zařaďte do svého jídelníčku přírodní sladidla

Zatímco dříve nebyl cukr běžně k dostání, dnes je zázrak, když se jeho konzumaci vyhneme. Odborníci na výživu varují před ...

celý článek >>

Nachystat chutné a zdravé svačiny pro děti není žádná alchymie. Chce to jen cvik!

Zdravá svačina by měla být důležitým stavebním kamenem každého jídelníčku. Zejména u malých dětí může přispět ke správnému vývoji...

celý článek >>

Topinambury jako moderní a velmi zdravá potravina

Topinambury patří k bylinám, které byly v minulosti hojně pěstované i využívané, ale pak se na ně na delší dobu zapomnělo. V současnosti...

celý článek >>

Zelený mladý ječmen - chutná hrozně, ale obsahuje 4x více vápníku než kravské mléko

Cítíte se často bez energie, jste slabí a padá na vás únava i přesto, že se snažíte nepodceňovat odpočinek? Často podléháte...

celý článek >>

Chlorella jako mořská řasa nejen pro detoxikaci: Vybírejte ale tu bez přidaných pojiv!

Co se vám vybaví jako první, když se řekne zelené řasy - dovolená u moře nebo sushi? V dnešní době už však není žádnou výjimkou,...

celý článek >>

Kokosový olej poslouží jako skvělá maska na vlasy, tělové mléko i tuk na vaření

Kokosový olej a jeho použití je neskutečně všestranné. Využívat ho můžeme nejen v kuchyni jako klasické oleje, ale upotřebení má i...

celý článek >>

Chia semínka jako náhrada vajec i pro zahušťování polévek

Ačkoli se chia semínka do popředí zájmu v oblasti zdravé výživy dostaly až poslední dobou, rozhodně nejde o moderní objev. Už před...

celý článek >>

Heřmánek - léčivá rostlina, ze které si můžete snadno připravit čaj, koupel či léčivé masti

Heřmánek je pravděpodobně jedna z nejznámějších bylin, typická pro český venkov a rozkvetlé louky s typickou nezaměnitelnou...

celý článek >>

Seznamte se s exotickým ovocem

V tomto článku se blíže podíváme na některé méně známé druhy exotického ovoce. Banán či kiwi již dnes ochutnal a dobře zná snad každý, co se...

celý článek >>

Kysané zelí – delikatesa, která léčí

Kysané zelí je opravdovou klasikou v české kuchyni. Krom výborné a nezaměnitelné chuti má kysané zelí navíc pozitivní vliv na zdraví díky...

celý článek >>

Setonův hrnec – vyzkoušejte pravé zálesácké pokrmy připravené v zemi

Chcete si vyzkoušet opravdu zálesácký způsob vaření? Pak zapomeňte na kotlík na ohni nebo opékání špekáčků a využijte tzv. setonův...

celý článek >>

Domácí vývary – zásady přípravy a nejlepší recepty

Zapomeňte na bujóny v kostkách či na sypké polévkové koření s glutamátem. Naučit se připravovat pravý domácí vývar je dovednost, která se...

celý článek >>

Jak vařit v rýžovaru a tipy na nejlepší recepty

Také jste si všimli, že téměř v každém asijském bistru vaří lepší rýži, než se doma daří vařit vám? Pokud jste milovníci rýže a potrpíte...

celý článek >>

Jak si připravit domácí směsi koření

Přemýšlíte, jak v kuchyni kořenit, aby mělo vaše jídlo dokonale vyváženou chuť? Nechte se inspirovat a místo nákupu klasických...

celý článek >>

Grilování zeleniny - jak na to a chutné recepty

Při slově grilování si většina lidí představí šťavnatý steak, klobásy či další masité pokrmy. Bylo by však velkou chybou omezovat grilování...

celý článek >>

Raw strava vdechne vašemu tělu zpátky život

Konzumovat potraviny jen v přirozené podobě se zdá být pro mnohé z nás nepředstavitelné. Média jsou plná reklam upřednostňující tradiční...

celý článek >>

Objevte ovocné kouzlo pečeného čaje

Pečený ovocný čaj si možná pamatujete z dětství, kdy jej připravovala Vaše babička, možná o něm ale v tomto článku čtete poprvé. Tak či tak...

celý článek >>

Medvědí česnek – kde ho najít a jak ho použít v kuchyni

Máte rádi chuť česneku, ale vadí vám, když jste po něm cítit? Vyzkoušejte medvědí česnek. Tato cibulovitá rostlina, kterou můžete sebrat...

celý článek >>

Mořská řasa - netradiční zelenina plná minerálů

Co se týká jídla, tak v tomto ohledu jsme my Češi celkem konzervativní. Většinou se ošíváme například při představě, jak jíme ústřice či...

celý článek >>

Kanadské borůvky: superpotravina, kterou si můžete sami vypěstovat

Chodíte rádi do lesa na borůvky? A co takhle si lahodné ovoce vypěstovat na vlastní zahrádce? Ideálním řešením jsou kanadské borůvky,...

celý článek >>

Pro dodržení zásad pro získání souhlasu koncových uživatelů v EU bychom vás chtěli informovat, že tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte