Dobré ghí - dárková sada 3x60 ml

Cena: 125  
array(0) { }

Balení mini ghí, které obsahuje ghí s kokosovým olejem, ghí s chilli a citronem, čisté ghí

Ghí je čistý přírodní tuk připravený z másla, ale má úplně jiné vlastnosti než obyčejné máslo. Podle Ájurvédy představuje GHÍ nejvhodnější tuk pro člověka. Je dobře stravitelný a také se dobře vstřebává kůží, proto se přidává do různých léčivých mastí. Ghí neobsahuje sůl ani laktózu a tak je přínosný pro ty, kteří mají problémy s intolerancí mléčné bílkoviny. Ghí je přirozeně bezlepkové a neobsahuje laktózu. Ghí má slabě nasládlou, lahodnou ořechovou chuť. Ghí se nepřepaluje, jelikož má vysoký bod zápalnosti. Nemusí se uchovávat v lednici, stačí v temnu a při teplotě v rozmezí 0-20 C. 

Složení ghí:

Ghí obsahuje kyselinu máselnou, vitamíny A, E, niacin a minerály – sodík, draslík, vápník, fosfor, hořčík a železo. Ghí neobsahuje sůl ani laktózu, a tak je přínosné pro ty, kteří nemohou jíst mléčné výrobky. Má přibližně 14 gramů tuku na polévkovou lžíci. 

Máslo a ghí:

Máslo, narozdíl od ghí, nakonec zežlukne, je-li skladováno při pokojové teplotě. Ghí nezežlukne. Je to vlhkost v másle, která podporuje rozklad. Pokud je tedy ghí prosté vlhkosti, nemá žádný takový problém. Pouze tak si udrží svou originální čerstvost a chuť. Mimo jiné je proměna másla v ghí tedy praktický způsob jak uchovat máslo.

Ghí v kosmetice:

Ghí se používá k dosažení krásnější a zářivější pleti. Naneseme tenkou vrstvu na pokožku, necháme chvíli působit, a potom jemně vmasírujeme. Ghí je možné použít i u miminek.

Obsah balení:

  • ghí s kokosovým olejem - mléčný tuk min. 99,3 %, bio kokosový olej
  • ghí s chilli a česnekem - mléčný tuk min. 99,3 %, přírodní aroma chilli a česnek
  • ghí čisté

Objem: 3 x 60 ml

Vyrobeno v ČR.

Použití:
Uplatní se zejména v teplé kuchyni při vaření, pečení, dušení, smažení, ale také ve studené kuchyni, na mazání nebo stačí každý den lžičku pro zdraví.

Skladování: v suchu a temnu.

 


Kategorie: Oleje, másla, Tipy na dárky, Dárkové sady

Trávení


Trávení



Stáhnout v PDF

Přečteno: 517x

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.