Degustační sada čokolád Michel Cluizel Intro Premier Cru

Cena: 109  
array(0) { }

Firma/Výrobce: Michel Cluizel

10 jednotlivě balených čtverečků deseti druhů exkluzivních čokolád

Degustační sada na seznámení s plantážními čokoládami Michel Cluizel Premier Cru. Součástí degustační sady jsou tištěné degustační poznámky ke všem čokoládám. Obsahuje 10 jednotlivě balených čtverečků pěti druhů hořkých čokolád. Ideální na degustaci ve dvou.

Čokolády obsažené v degustační sadě:

  • Mangaro Noir 65% (Madagaskar)
  • Maralumi Noir 64% (Papua – Nová Guinea)
  • Los Ancones Noir Bio 67% (Ostrov Svatého Dominika)
  • Mokaya Noir Bio 66% (Mexico)
  • Vila Gracinda Noir 67% (Ostrov Svatého Tomáše)

Čokolády získaly množství medailí na mezinárodních soutěžích. Pro podrobné degustační poznámky k jednotlivým čokoládám nahlédněte prosím popisy příslušných čokolád.

Získaná ocenění z mezinárodních soutěží:

  • stříbrná medaile, Academy of Chocolate, 2013, kategorie „Best Dark Chocolate Bean-To-Bar“
  • stříbrná medaile, International Chocolate Awards, 2012, kategorie „Dark plain origin bars“
  • zlatá medaile, Academy of Chocolate, Londýn, 2011, kategorie „Bean to Bar – Best Dark Bar“
  • první místo, Salon du Chocolat, Paříž, 2009
  • zlatá medaile – Great Taste Award, Guild of Fine Food Association, Londýn, 2008
  • zlatá medaile, Academy of Chocolate, Londýn, 2007, kategorie „Best bean to bar
  • stříbrná medaile, Academy of Chocolate, 2007, kategorie „Best bean to bar“
  • první místo, Salon du Chocolat, Paříž, 2005
  • první místo, Salon du Chocolat, Paříž, 2003

Balení, hmotnost a rozměry: Průhledný sáček s vloženými tištěnými degustačními poznámkami, 50 g, 80×175×8 mm

Složení čokolád: kakaová hmota (kakao, čisté kakaové máslo), nerafinovaný třtinový cukr, pravá Bourbon vanilka. Může obsahovat stopy oříšků, mléka a gluten.

Výjimečná kvalita surovin: Co se surovin týče, dává si Michel Cluizel opravdu záležet. Dokonce si nechal patentovat ochrannou známku„Nobles Ingredients“ (neboli „urozené, vznešené suroviny“), která v praxi znamená, že ve svých výrobcích používá:

  • pouze čisté kakaové máslo, bez jakýchkoli příměsí rostlinných tuků,
  • třtinový cukr místo cukru řepného,
  • přírodní Bourbon vanilku namísto vanilinu,
  • nepoužívá sójový lecitin ani umělá aromata,
  • a všechny výrobky jsou 100% bez přítomnosti geneticky modifikovaných organismů.

Rodinná čokoládovna Michel Cluizel vyrábí výjimečnou čokoládu již od roku 1948. Nachází se v Normandii na severu Francie.

Cena „Great Taste Award“ je ekvivalentem filmových Oskarů ve světě gurmánů. Britská asociace „Guild of Fine Food“ ji každoročně uděluje těm nejkvalitnějším a nejchutnějším potravinovým výrobkům v příslušné kategorii.

Academy of Chocolate byla založena v Londýně v roce 2005. Kromě hodnocení kvality čokolád následovaného každoročním udílením cen je jejím hlavním cílem motivovat výrobce čokolády k trvale udržitelnému férovému obchodu.

Salon du Chocolate je mezinárodní přehlídkou čokolády probíhající každoročně na podzim v Paříži.

International Chocolate Awards je nezávislá mezinárodní soutěž každoročně hodnotící to nejlepší, co vzniklo ve světě kvalitní čokolády. Jejím cílem je podporovat inovativní čokolatiéry a také farmáře, kteří pěstují kakaové boby výjimečné kvality.


Kategorie: Čokolády, kakao, Dárkové čokolády




Stáhnout v PDF

Přečteno: 239x

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.