Degustační čokoládová sada Pralus Mini Pyramide

Cena: 179  
array(0) { }

Firma/Výrobce: Pralus

10 exkluzivních 75% miničokoládek v dárkové sadě

Degustační sada Francois Pralus La Tour du Monde Mini Pyramide

Degustační sada jedno-oblastních (single-origin) čokolád Francois Pralus. Obsahuje 10 druhů 75% čokolád z oblastí: Papouasie (Papua - Nová Guinea), Indonésie, Sao Tomé (ostrov Svatého Tomáše), Trinidad, Vénézuela, Tanzanie, Ghana, Madagascar (Madagaskar), Colombie (Kolumbie) a Equateur (Ekvádor).

V této degustační sadě si vychutnáte rozdíly mezi jednotlivými odrůdami kakaových bobů (Criollo, Trinitario a Forastero) a porovnáte chuť čokolád z různých oblastí. Čtyři čokolády jsou připraveny z kakaových bobů v Bio kvalitě.

Rodinná čokoládovna Francois Pralus vyrábí výjimečnou čokoládu již od roku 1955. Nachází se v městečku Roanne ve Francii a více informací a zajímavostí o čokoládovně naleznete na čokolada-pralus

Degustační poznámky k čokoládám:

  • Papouasie Trinitario: jemně kyselkavá čokoláda bohatá na ovocné tóny.
  • Indonésie Criollo: čokoláda bohatá na ovocné tóny se vzácně vyváženou kombinací hořkosti, sladkosti a kyselosti. Zajímavé tóny nezralých špendlíků a jemně připáleného karamelu.
  • Sao Tomé Forastero: čokoláda s velmi plnou, robustní chutí. Bohatá na tropické ovocné tóny.
  • Trinidad Trinitario: příjemně chuťově vyvážená čokoláda s pestrým spektrem chuťových tónů - například zeleného ovoce a jablek.
  • Vénézuela Trinitario: robustní čokoláda s výraznou kyselostí.
  • Tanzanie Bio Forastero: čokoláda s výraznou zemitou hořkostí.
  • Ghana Bio Forastero: čokoláda se sytými tóny tropického ovoce.
  • Madagascar Bio Criollo: velmi jemná čokoláda s ovocnými tóny malin a červených hroznů.
  • Colombie Trinitario: chuťově pestrá čokoláda. Střídají se kouřové tóny tabáku se sladkými tóny tropického ovoce, hroznů a ořechů. Dlouhý, lehce karamelový závěr s jemnou kyselostí.
  • Equateur Bio Trinitario: čokoláda s příjemnou plnou hořkostí s nenápadným ovocným podtónem a výraznou tučností kakaového másla.

Při degustaci doporučujeme otevřít atlas světa a láhev oblíbeného vína. Cestovat se dá jak vidno i velmi pohodlně a se sladkou pusou :-)

Složení:
kakaová hmota (kakao, čisté kakaové máslo), cukr, sójový lecitin (GMO free - bez geneticky modifikovaných organismů). Může obsahovat stopy oříšků a mléka. Čokoláda neobsahuje lepek.

Výjimečná kvalita surovin:
Francois Pralus rád cestuje a kakaové boby si osobně vybírá u pěstitelů. Na výrobu čokolády používá pouze čisté kakaové máslo bez jakýchkoli příměsí rostlinných tuků, a třtinový cukr místo cukru řepného. Nikdy nepoužívá vanilku, vanilin, ani umělá aromata, Všechny výrobky jsou 100% bez přítomnosti geneticky modifikovaných organismů.

Hmotnost a velikost:
50 g, 60 x 33 x 33 mm

 


Kategorie: Čokolády, kakao, Dárkové čokolády




Stáhnout v PDF

Přečteno: 262x

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.